2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

A kormány semmibe veszi az Országgyűlést

Kivonultak a Fidesz-KDNP frakciószövetség tagjai a gazdasági bizottság szerdai üléséről, mert kormány minden előzetes jelzés nélkül több mint százoldalnyi módosító indítvánnyal érkezett, amit bizottsági módosító javaslatként akart benyújtani - közölte Latorcai János, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője szerdán az MTI-vel.
2009. december 2. szerda 17:30 - HírExtra
A KDNP szerint a kormány megcsúfolja az Országgyűlést, a gazdasági bizottság szerdai ülésére ugyanis a kabinet minden előzetes jelzés nélkül több mint százoldalnyi módosító indítvánnyal érkezett, amit bizottsági módosító indítványként akart benyújtani - írta közleményében a gazdasági és informatikai bizottság alelnöke.

"Ezekkel a javaslatokkal a kormány érdemben átírja saját maga korábbi - és a képviselők által már ismert - törvényjavaslatát" - közölte, hozzátéve: az indítványnak szánt anyagok tartalmával még a minisztériumi tisztviselők sem voltak teljesen tisztában.

Latorcai János közleményében kifogásolta, hogy a bizottság tagjai helyben ismerhették meg a módosító indítványokat, amelyek "nagy horderejű törvényeket akarnak úgy átverni a törvényhozáson", hogy a képviselők érdemben meg se ismerhessék őket. A kereszténydemokrata politikus állásfoglalásában a pénzügyi közvetítőrendszer felügyeletének hatékonyabbá tételéhez szükséges egyes törvénymódosításokról, az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról, az egyes pénzügyi tárgyú törvényeknek az új Ptk.-val összefüggő módosításáról, a fogyasztóknak nyújtott hitelről, a Közbeszerzési és Közérdekvédelmi Hivatalról szóló jogszabályokat említette.

Latorcai János kiemelte: az ilyen eljárás az érdemi jogalkotói munka megcsúfolása. Tiltakozásul a Fidesz–KDNP frakciószövetség bizottsági tagjai kivonultak az ülésről. Mint írta, kénytelenek voltak ehhez a lépéshez folyamodni, mert ilyen bűnösen felelőtlen törvényalkotáshoz nem asszisztálhatnak.

A kormány semmibe veszi az Országgyűlést, de még saját frakcióját is - zárta a kommünikét a képviselő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását