2024. május 19. - Ivó, Milán

Újszülöttet lopott el egy álnővér

Ápolónőnek öltözött, majd újszülöttet lopott egy kórházban az északnyugati Senhszi (Shaanxi) tartományban egy kínai asszony, akit kedden fogtak el.
2009. december 2. szerda 12:52 - HírExtra
A kislány november 20-án született egészségesen, csak a DNS-vizsgálat eredményére vártak, hogy szülei elvihessék, amikor a 15 órás babát másnap hajnalban ellopták a hsziani (Xi'an) kórház szülészetéről.

A kórházi térfigyelő kamera felvételén jól látszik, amint az álnővér bemegy a mosdóba a kicsivel, majd átöltözve kijön és távozik. Ezt megelőzően a baba 32 éves anyjának azt mondta, hogy vizsgálatra mennek. Csang Lan-fang (Zhang Lanfang), az anya három órával később jelentette az esetet, csak akkor tudatosult benne, hogy elveszítette gyermekét.

A városi rendőrség részletet közölt a videofelvételből és tízezer jüant (260 ezer forint) ajánlott fel a nyomravezetőnek. A gyermeklopással gyanúsított asszonyt november 28-ra sikerült azonosítaniuk. Kiderült róla, hogy Senhszi tartományba való, és két évet dolgozott Kuangtung (Guangdong) tartomány déli részén. Végül itt is találták meg.

A húszéves Kö Csien-zsut (Ge Qianru) a rendőrség kedden fogta el, amikor Tungkuan (Dongguan) városban épp kórházba vitte a meghűlt és hőemelkedéses kisbabát.
Kö elmondta, hogy a kislányt meg akarta tartani, s az is kiderült róla, hogy terhes volt, amikor szakított a barátjával és elvette a gyermekét. Kibékülésük után - elmondása szerint - ellenállhatatlan vágyat érzett egy kisgyermek iránt.

Kedden a megkerült kisbaba 2,8 kiló volt és egészséges. A Hszinhua hírügynökség beszámolója szerint az apa alig várja a DNS-vizsgálat eredményét, hogy hazavihesse a kicsit.

Miután az esetre fény derült a szülők és hozzátartozóik pánikba estek, ezért a hsziani kórháznak meg kellett erősítenie a biztonsági szolgálatot, valamint ideiglenesen újraszabályozták a látogatás rendjét is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását