2024. május 4. - Mónika, Flórián

Ábel Anita újra hisz a Mikulásban!

A HírExtra Ábel Anita színész-műsorvezetőtől megtudta, hogy a családjában a Mikulásvárás csak egy nagy tréfa volt. Na de miért?
2009. december 2. szerda 11:59 - Győry S. József
Mi a véleménye a december 6-ai szokásról? Miért van rá szükség Ön szerint?

Szerintem jópofa szokás, ugyan Luca alig múlt egy éves és még nem tudja, hogy a csizmát ki kell tenni az ablakba, de ennek ellenére azért eljátsszuk majd vele a dolgot. Kisgyerekként nem ért traumaként, hogy nem létezik a Mikulás, a szüleim nem ültettek le egy nagy drámai szembesítésre, hogy elmondják, nem a piros kabátos szakállas bácsi hozza a csokit meg a virgácsot. A bátyám és én egyszerűen magunktól rájöttünk, hogy az ajándékokat a szüleink veszik meg. Ajándékozni mindig jó, és különösen jó játék és nagy élmény, ha kisgyerek van a családban.

Gyerekkorában Önnek ez mit jelentett? Volt valamilyen baki, vagy olyasmi, ami emlékezetessé tette az alkalmat?

Bennünket a bátyámmal gyerekként leginkább az szórakoztatott, hogy anyuék próbáltak titokzatosak maradni, úgy alakítani az estét, hogy semmit se vegyünk észre a készülődésből. Remek mulatság volt, de annál nem több. A mi családunk számára -ahogyan a legtöbbeknek - sokkal fontosabbak voltak a születésnapok és persze a karácsony.

Ezek szerint Ön nem hitt a Mikulás létezésében?

Nem igazán emlékszem már rá, olyan régen volt. biztos hittem benne, de előbb-utóbb rájöttem, hogy nem létezik, azonban ez nekem nem okozott különösebb traumát. Talán egyszer megláttam anyuékat kézükben a virgáccsal és jót nevettünk? Bár lehet, hogy valójában még mindig hiszek a Mikulásban! Az embernek ahogy felnő, elmegy a hite, és aztán egyszer csak visszajön. Jó dolog hinni a csodákban.

Az ön kislánya, Luca még nincs másfél éves. Terveznek azért számára valamiféle meglepetést? Azaz nem is Önök! A Mikulás!

Hiába mondanám neki, hogy suvickolja ki a cipőjét, még nem értené. Biztosan kap ajándékot, de ő még a Karácsonyt sem fogja annyira élvezni, mint egy nagyobb gyerek. Maximum a karácsonyfa fényeit. Még egy-két év el kell teljen, hogy izgatottan várja a Mikulást. Úgy hiszem az oviban a mikulásünnepségen születik meg a nagy misztikum. A gyerekkorhoz hozzátartozik a hit a Mikulásban, az, hogy az angyalok hoznak ajándékot. És igenis kell és jó érzés abban hinni, hogy vannak, azaz itt vannak körülöttünk. A csodáról soha sem szabad lerántani a leplet. Lucát mindenképpen meg fogom hagyni ebben a hitében. Jobb minél tovább gyereknek maradni…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását