2024. május 2. - Zsigmond

A miniszter cáfolta az Omninvest-vádat

Draskovics Tibor cáfolta, hogy az Omninvest-ügy miatt távozna posztjáról, a leköszönő igazságügyi és rendészeti miniszter "marhaságnak" nevezte az oltóanyagot gyártó cég és az ő "állítólagos KISZ-es barátainak" összefüggését.
2009. december 2. szerda 19:55 - HírExtra
A miniszter újságírói kérdésre felidézte: az egyik napilaptól szerdán kapott egy kérdéssort, amelyen - mint fogalmazott - "hihetetlenül jól szórakozott".

Kérdéssor elmondása szerint úgy kezdődött, hogy "én középiskolás KISZ-es koromban együtt dolgoztam volna egy (...) úrral, majd úgy folytatódik, hogy azóta is kebelbarátok vagyunk, majd úgy zárul, hogy ez az úr tulajdonosa, laboránsa, nem tudom, vírusadója ennek a bizonyos cégnek, amelyik gyártja az új influenza elleni vakcinát".

"Lehet, hogy középiskolás koromban találkoztam ezzel az úrral, de hogy az elmúlt 35 évben nem, az egészen bizonyos. Nem tudom hogy néz ki, nem tudom mit csinál, nem tudom hol van" - mondta a miniszter.

"De belegondolnak, hogy micsoda mélysége ez a gondolkodásnak, vagy a gondolkodás hiányának, hogy amikor Magyarországon emberek, terhes asszonyok halnak meg az új influenza miatt azért, mert nem oltatták be magukat időben, újságírók - bocsánat, emberek, akik újságot írnak - képesek ilyen történetekkel szórakoztatni magukat, meg a magyar közvéleményt". Hozzátette: ez valami olyan mélység, hogy aki ott lenn van, súlyosan szégyellnie kell magát.

A nap folyamán Pesti Imre, a Fidesz országgyűlési képviselője számolt be sajtótájékoztatón arról, hogy nem tartja kizártnak, miszerint Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter lemondása összeköthető az "Omninvest-botránnyal", illetve az új típusú influenza elleni oltóanyagot gyártó cég tulajdonosi körével. Úgy fogalmazott: "néhány, még ellenőrzésre szoruló információval rendelkezem".

Ellenzéki képviselők kedden az új vírus elleni vakcinát gyártó cég tulajdonosi hátterét firtatták az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülése után. A szocialisták szerint viszont nem ez a lényeges, hanem az, hogy az oltóanyagot biztonságos körülmények között gyártják és szállítják-e.

Zimonyi Ferenc, az Omninvest Kft. ügyvezető igazgatója a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában szerdán kijelentette: nem bizonytalan a cég háttere, a tulajdonos ismert és megtalálható.

Az igazságügyi és rendészeti tárca szerdán közölte az MTI-vel, hogy még idén decemberben távozik a kormányból Draskovics Tibor.

Draskovics Tibor - a tárca közleménye szerint - azzal indokolta döntését, hogy "az általa vállalt jogalkotási és más feladatok túlnyomó részét munkatársaival együtt sikerrel elvégezték, a következő időszak pedig sokkal inkább a pártpolitikáról, mint a szakmai munkáról szól majd".

A kormányszóvivői iroda tájékoztatása szerint a miniszterelnök "sajnálattal, de elfogadta" Draskovics Tibor lemondását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását