2024. május 29. - Magdolna

Kedd éjfélig még felmondható a kötelező

Nem november utolsó, hanem december első napjának utolsó percéig mondható fel a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb), hívja fel az érintettek figyelmét több internetes alkusz cég is.
2009. november 30. hétfő 19:30 - HírExtra
A kgfb-t ugyanúgy lehet felmondani, mint a többi biztosítást: az évfordulót megelőző 30. nap vége a határidő. Miután december 31 napos, a kgfb forduló napja pedig az év utolsó napja, így lesz a felmondás végső ideje december 1. A meglévő biztosítást tehát kedd éjfélig lehet felmondani, de a felmondásnak addig meg is kell érkeznie a biztosítóhoz. Az internetes alkuszok ezért korábbi időpontot adnak meg a felmondásra ügyfeleiknek azért, hogy még továbbítani tudják azokat a biztosítóknak.

A CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. kedd estig fogadja el a felmondásokat, míg a biztositas.hu hétfő délig fogadta el ezeket: az ügyfelek még a nap folyamán e-mailt kapnak, benne a felmondó nyilatkozattal és azzal a biztosítói fax-számmal, amelyre azt el kell küldeniük. Az alkusz azt javasolja, hogy a későbbi viták elkerülése érdekében a fax-visszaigazolást mindenki őrizze meg. A faxot elég kedd éjfélig eljuttatni a biztosítóhoz, de senki ne várjon az utolsó percig, mert egy esetleges technikai hibának ő issza meg a levét - közölte az alkusz.

A netrisk.hu hétfő éjfélig fogad el felmondást. Mindhárom alkusz felhívja azonban a figyelmet arra, hogy az új kgfb szerződést elég december utolsó napjáig megkötni.

Az MTI által a felmondásról hétfő délután megkérdezett biztosítók közül a Generali-Providencia a postai levélben történő felmondást már nem javasolta, mivel nem biztos, hogy megérkezik kedd éjfélig. A fiókokban kedden zárásig, faxon pedig éjfélig intézhető el a felmondás.

Az Uniqa nem életbiztosítással foglalkozó igazgatósági tagja Ertl Pál azt válaszolta, hogy nem csak faxon, hanem e-mailben is elfogadják a felmondást kedd éjfélig. Ugyanezt a két eszközt - a faxot valamint az e-mailt - és határidőt nevezte meg az Allianz Biztosító is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását