2024. május 18. - Erik, Alexandra

Obama új válságokra figyelmeztet

A világgazdaság a válságból való kilábalás útján halad, de újabb válságokhoz vezethet az, ha nem sikerül kiegyensúlyozni a globális gazdasági rendszert - figyelmeztetett Barack Obama amerikai elnök az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) országainak szingapúri csúcstalálkozóján.
2009. november 15. vasárnap 10:55 - HírExtra
Barack Obama azt hangoztatta az APEC-vezetők előtt, hogy a gazdaságok szerte a világon ismét fejlődésnek indultak, a világ a talpra állás útján halad, de nem lenne szabad visszatérni a mostani válságot okozó ciklikus "szárnyalásokhoz és lecsúszásokhoz".

"Nem folytathatjuk ugyanazt a politikát, amely minket ehhez kiegyensúlyozatlan növekedéshez vezetett. Ha mégis megtesszük, akkor folytatni fogjuk a sodródást válságból válságba egy téves úton, amelynek már voltak pusztító következményei a polgárainkra, a vállalkozásainkra és a kormányainkra nézve" - hangoztatta Obama az APEC-vezetők előtt mondott beszédében.

Obama arról beszélt, hogy a világ a történelem egy olyan ritka fordulópontjához érkezett, amely lehetőséget kínál egy másfajta út megválasztásához, az egyensúlyi és fenntartható növekedés új stratégiájához való áttéréshez.

Az amerikai elnök azt is mondta, hogy a washingtoni kormányzat lépéseket szándékozik tenni a költségvetési hiány leszorítására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását