2024. május 19. - Ivó, Milán

az MSZP megérti a bérköveteléseket

Az egészségügyi dolgozók, köztük a rezidensek bérkövetelését is mindenki megérti, de azt látni kell, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben irreálisnak tűnik.
2009. november 12. csütörtök 18:18 - HírExtra
"Mindenkinek jó lenne több pénzt adni" - fogalmazott, hozzátéve, hogy a tízéves bérfelzárkózási programot elkezdték volna, ha a gazdasági recesszió "nem szól közbe". Kiemelte, amint a gazdaság állapota megengedi, ezt a programot is el kell indítani.
Kökény Mihály megemlítette, hogy a nyáron, a rezidensképzésről szóló rendelet megalkotásakor egyeztettek az érdekképviseleti szövetséggel, és a kormány sok és kompromisszumot kötött.

A Magyar Rezidens Szövetség mint a magyarországi szakorvosjelöltek és fiatal orvosok érdekvédelmi szervezete csütörtök délután A fiatal orvosok üzenete a társadalomnak című performansszal fordul a nyilvánossághoz, hogy felhívja a figyelmet a fiatal orvosok körülményeire.

Kökény Mihály reagálva Pesti Imre fideszes képviselő sajtótájékoztatójára, elmondta, a kórházak finanszírozásáról tisztességes megállapodás született a szaktárca és az intézményvezetők között.

Kiemelte: az Országgyűlés már meghozta azokat a döntéseket, amelyek a végrehajtáshoz, a plusz forrás utalásához szükséges forrásokat rendezi.
"Újra felnyitni ezeket a vitákat, több mint zavarkeltés, bizonytalanságkeltés" - fogalmazott, hozzátéve, mindenki mindent megtesz azért, hogy a kórházak működésében ne legyen fennakadás.

Az egészségpolitika tartja a szavát - mondta Kökény Mihály, utalva az októberi pénzutalásra, a decemberi plusz forrásra és a januári plusz egy havi finanszírozásra.
Pesti Imre a csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy vélekedett, a kormány káros és romboló egészségpolitikájának eredményeképpen az egészségügy valamennyi ágazata és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló és beszállító szféra is válságba került. "Az egészségügy csődje a magyar gazdaság csődjéhez vezet" - jelentette ki.

Szerinte a kormányzat és az egészségügyi vezetés körül morális válság is kialakult. Példaként említette, hogy most, a kórházakkal megkötött, a finanszírozásról szóló szerződés végrehajtásánál kiderült: a kórházaktól olyan mértékben vontak el forrást, hogy a megkapott 4,5 milliárd forintot az elkövetkező két hónapban visszavonják tőlük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását