2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Ria, Ria, Szlovákia?

Lesz Ladislavunk, Vladimirunk, Nathanunk és még ki tudja, ki mindenkit honosítunk. A minimális elvárás csak annyi, jól álljon a hokiütő a jelölt kezében. Ez lenne a magyar jégkorong válogatott jövője?
2009. november 11. szerda 12:09 - Gedei Szilárd
Észnélküli honosítás vagy generációváltás okosan?

Tudják, hogy ki az a Vladimir Dubek? Hallottak már Ladislav Sikorcinról? Na jó, Nathan Martzot azért csak megpillantották már, amint vigyázba vágja magát a magyar himnuszt hallgatva, ha máshol nem, hát a hétvégi fehérvári Pannon Hoki Kupa pénteki napján, a magyar válogatott még nem is magyar állampolgárokkal kiegészülve verte meg az A csoportos olaszokat.

Hogy kik ők hárman? Kérem szépen, ők bizony a magyar jégkorong válogatott nagyreményű sztárjai, vagy ha úgy szebben hangzik, nemzeti csapatunk majdani „idegenlégiós” támadósora.

Ismerkedjünk hát meg ezekkel a nélkülözhetetlen, kétségkívül a magyar hoki még fényesebb jövőjét jelentő játékosokkal!

Szlovák és kanadai "import"


Vladimir Dubek kétségtelenül egy jó kiállású, gyors jobbszélső, hetvenkilenc kiló és száznyolcvanhat centi. 1981-ben született Szlovákiában, jelenleg is szlovák állampolgár.

Ladislav Sikorcin szintén elég ügyes csatár, száznyolcvannégy centijével és nyolcvankét kilójával centerként és a bal szélen is megállja a helyét. Szlovákiában született 1985-ben, és jelenleg is szlovák állampolgár.

Aztán itt van Nathan Martz, rá sem mondhatunk mást, mint hogy egész jó hokis. Chilliwack városában született (ha nem tudnák fejből, Chilliwack Kanadában, azon belül is Brit Columbiában található). A center jelenleg is kanadai állampolgár.

Ha minden jól megy, akkor hamarosan ők hárman is mindent megtesznek majd a magyar válogatott sikereiért. Lehet majd nekik is csokit dobálni, zengeni nekik azt, hogy „Szép volt, fiúk!”, előtte meg azt, hogy „Ria, Ria, Hungária!”

Hogy képesek lesznek-e meghalni a csapatért, ha éppen úgy hozza a szükség? Nem tudom.

Inkább "légiósok", mint a fiatalok?

Az azonban biztos, hogy a szakemberektől kezdve (például az egyik legsikeresebb magyar hokisgeneráció felnevelésében óriási szerepet vállaló Kercsó Árpád) a szurkolókon és az újságírókon át egészen a játékosokig (például Tokaji Viktor, a lassan letűnő generáció tagja) akadtak, akadnak olyanok, akik megkérdőjelezik Sikorcinék honosításának szükségességét, mi több egyesek esztelen, sőt kártékony lépésnek nevezik a Magyar Jégkorong Szövetség húzását.

A fiatalok, Kiss Ákos, Hegyi Ádám, Magosi Bálint, Fekete Dániel, Nagy Gergő vagy éppen a görögös neve ellenére teljesen magyar Galanisz Nikandrosz még nem tekinthető a magyar válogatott oszlopos tagjának, azonban mindannyian gólt szereztek a hétvégi székesfehérvári Pannon Hoki Kupán.

A torna legértékesebb játékosa például az a Hegyi Ádám lett, aki a Székesfehérvár mellett a másik nagy hokis fellegvárnak számító Dunaújvárosban született, ott is játszik, és valamiért meg sem fordult még a fejében az, hogy valaha is más nemzet mezét húzza magára a jégen...
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását