2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Így lesz valaki milliárdos huszonkét évesen

Új királyt avattak Las Vegasban, a világ legjelentősebb pókertornájának, a WSOP főversenyének döntőjén. Joe Cada minden idők legfiatalabb győztese, több mint nyolc és fél millió dollárt nyert.
2009. november 10. kedd 12:37 - Gedei Szilárd
A „tapasztalt fiatal” vagy a hobbijátékos favágó – ez volt a kérdés a 2009-es World Series of Poker főversenyének döntője (November Nine), jobban mondva  magyar idő szerinti ma délelőtti heads up-ja előtt. A derék amerikai munkásember, Darvin Moon végül elbukott, így a fiatal profi, Joseph Cada csuklójára került a pókervilág legirigyeltebb ereklyéje, az idei világbajnoki karkötő.



A győztesnek egy korábbi bajnok, Greg Raymer csatolta fel a csuklójára a megérdemelten megszerzett karkötőt, majd megkapta a 8 millió 547 ezer 42 dollárt is – ezzel ugyan nem Cadáé lett minden idők legnagyobb nyereménye, azzal azonban eldicsekedhet, hogy 21 évesen és 11 hónaposan minden idők legfiatalabb WSOP-főverseny győztes lett.

El sem tudja képzelni, hogy mekkora őrület övezte a WSOP főversenyének, a 10 ezer dollár nevezési díjú hold'em tornának a döntőjét? Nézze meg a híres pókerjátékos, Phil Hellmuth a színfalak rögzített videóját, és megtudja!


A győztes parti
Darvin Moon: ♦Q ♦J
Joe Cada: ♦9 ♣9

flop: ♣8 ♣2 ♠7
turn: ♥K
river: ♣7

Győztes: Cada (♦9 ♣9♠7♠7♥K)
A szimpatikus marylandi favágó, Darvin Moon sem panaszkodhat, második helyével 5 millió 182 ezer 928 dollárt kasszírozott. A legnagyobb favoritnak tartott Phil Ivey hetedikként esett ki a kilenc fős döntő asztalon.

A pókervilág legfontosabb trófeája tehát idén is egy ízig-vérig profi játékoshoz került. Ahhoz a pókereshez, aki bevallása szerint tizenhat éves korától folyamatosan játszik élőben és az interneten egyaránt (csak megjegyzésként: a póker az Egyesült Államokban is szerencsejátéknak számít, így a legtöbb helyen huszonegy, még néhol tizenkilenc évnél korlátozzák a játékosok életkorát).



A friss bajnok még a döntő előtt nyilatkozta, hogy ha győz több versenyen, készpénzes játékban játszik majd, és igyekszik a legjobb képességei szerint képviselni a pókerközösséget.

Kíváncsian várjuk, győzelme után megtartja-e ígéretét…
Forrás: Fotók: WSOP
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását