2024. május 19. - Ivó, Milán

Nem tudni a tűz okát

A tűzvizsgálati eljárás befejezése után sem állapítható meg, hogy szándékos gyújtogatás vagy véletlen baleset okozta a jászberényi Barátok templomában október végén keletkezett tüzet.
2009. november 10. kedd 10:38 - HírExtra
A vizsgálat megerősítette azt a korábbi feltételezést, hogy a templomban nyílt láng használata miatt csaptak fel a lángok - mondta Fózer Tibor tűzoltó alezredes, a helyi tűzoltó-parancsnokság vezetője kedden az MTI-nek.

Tájékoztatása szerint a műszaki meghibásodást, mint keletkezési okot, kizárták, égésgyorsítót nem találtak. A tűz során két pad teljesen, egy pedig részben égett le, az anyagi kár több millió forint. A freskók füstkárt szenvedtek, ennek nagyságrendjét szakértői vizsgálat hivatott megállapítani.

Mivel a meglévő adatokból sem a szándékosság, sem a véletlen baleset nem igazolható, a tűz okára rendőrségi vizsgálat adhat választ, az eljárást rongálás alapos gyanúja miatt indították - mondta.

A tűz október 24-re virradóra keletkezett Jászberényben, a Barátok templomában. Az épület belsejében padok lángoltak, és a tüzet kísérő füst a templom melletti idősek otthonára is átterjedt.

A lángok abban a templomban csaptak fel, amelyben az Egri Egyházmegye által botrányokozás miatt papi hivatásának gyakorlása alól felmentett plébános teljesített szolgálatot. Több hazai médiumban megjelent írás szerint a pap homoszexuális kapcsolatot tartott fenn egy melegpornó-filmekben szereplő férfival.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását