2024. május 14. - Bonifác

Megállíthatatlanok a csodaszép magyar lányok - képekkel!

Szépek, mosolygósak, ráadásul sikeresek is – minden kategóriában érmet szereztek női lábteniszezőink a hétvégi Európa-bajnokságon.
2009. október 28. szerda 12:01 - Gedei Szilárd
Mint arról korábban a HírExtra már több cikkben is beszámolt, a világelithez tartozó női lábteniszeseink nagy reményekkel vágtak neki a hétvégi romániai Európa-bajnokságnak. A siker a várakozásoknak megfelelően nem is maradt el, a nagyváradi kontinenstornán, azaz a Női- és Ifjúsági Lábtenisz Európa-bajnokságon a magyar hölgyek mind a hat nevezett kategóriában érmet szereztek.

Arany, ezüst, bronz

Legnagyobb sztárunk, akarom mondani legeredményesebb versenyzőnk, a tavalyi világbajnokság győztese, Lepsényi Boglárka hozta a tőle elvárható formáját, és viszonylag könnyedén szerezte meg a kontinensbajnoki címet egyéniben, miután a döntőben szokásos precíz játékával szinte leiskolázta szlovák ellenfelét.



Eredmények
női egyéni I.hely
női páros II. hely
női hármas III. hely
ifjúsági egyéni II. hely
ifjúsági páros II. hely
ifjúsági hármas I. hely
Lepsényi párosban Szekér Anitával és Vadász Biankával kiegészülve szintén szlovák ellenfeleket kapott a fináléban, s csak kicsin múlt az újabb aranyérem, de ebben a számban végül kikaptak a magyar lányok. Hogy teljes legyen éremkollekciója, Lepsényi női hármasban szerzett egy bronzot is (Szekér Anita, Vadász Bianka, Lepsényi Katalin és Ferenczi Anna lépett még pályára).

„Nagyon boldog vagyok, hogy megszerezhettem az Európa-bajnoki címet is, és annak kimo/ndottan örülök, hogy társaim is éremmel térhettek haza” – mondta Lepsényi Boglárka. – „Mind párosban, mind hármasban kemény csatát vívtunk ellenfeleink ellen, és bebizonyosodott számunkra, hogy a szlovákok és a románok mellett a magyar lányoknak is van keresnivalójuk Európa elitjében, hiszen sikerült megnyernünk a legjobb csapat címet az „összetettben” – nyilatkozta a sikeres kontinesttorna után a magyar csapat legeredményesebb tagja.



Az Európa-bajnokságon nem csak kiváló hölgy versenyzőink mutatták meg, mit is tudnak, a fiúknál és a lányoknál is jól szerepeltek tengósaink. A fiúk legnagyobb sikerét a Jónás Dávid, Királyvölgyi Krisztián, Lengyel Béla, Koltai Kristóf, Vaszil Dániel alkotta magyar csapatnak köszönhetjük, akik két szettben, látványos játékkal bizonyultak jobbnak Szlovákia ellen.

Ki figyel rájuk?

„Édesapám, Királyvölgyi László tavalyi világbajnoki bronzérme és sikerei sarkalltak arra, hogy az ifjúsági Eb-n minél jobb játékommal hozzájáruljak csapatom győzelméhez” – mondja Királyvölgyi Krisztián, a férfi válogatott szövetségi kapitányának fia. – „Örülök, hogy sikerült a szlovák csapatot legyőznünk és bebizonyítanunk, hogy hamarosan nekünk is a felnőtt mezőnyben a helyünk” – tette hozzá a tehetséges lábtengós.

Bizony, a felnőtt mezőnyben a helyük, az Európa- és világverő hölgyeknek pedig a homály helyett az előtérben – kár, hogy ezt az eredmények szerint magyar sikersportágat alig ismerik néhányan hazánkban, s még kevesebben tudnak Lepsényiék sikereiről.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását