2024. május 16. - Mózes, Botond

Tovább vizsgálják a váci kórház gazdasági ügyleteit

Javában tart a nemrégiben a váci kórházban lefoglalt közel háromezer oldalnyi okmány, iratanyag, valamint az adathordozók vizsgálata - közölte az MTI-vel hétfőn a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője.
2009. november 9. hétfő 13:30 - HírExtra
Az eddigi vizsgálódások a számvitel rendjének megsértése gyanúját támasztják alá, ám felmerült a csalás bűntette is - mondta Sípos Jenő, hozzátéve: a „függőben” lévő kérdésekre a múlt héten kirendelt igazságügyi szakértők által készítendő jelentés adhat pontosabb válaszokat. A szakértői jelentések egy hónapon belül rendelkezésre állnak - addigra a Vám- és Pénzügyőrség közép-magyarországi regionális nyomozó hivatala is végez az irattanulmányozással- mondta a szóvivő.

Sípos Jenő kitért arra is, hogy több személyt hallgattak ki az ügyben. Elsősorban olyanokat, akiknek tudomása lehetett a kórházban nagy valószínűséggel történt gazdasági visszaélésekről. A szóvivő nem kívánta megnevezni a kihallgatottakat, ám annyit elmondott, hogy öt személyről, közöttük kórházi vezetőkről van szó. Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy kihallgatottak hajlandóak voltak-e együttműködni a nyomozókkal, Sípos Jenő nem kívánt részletekbe bocsátkozni, csupán annyit jegyzett meg: "ki igen, ki nem".

A VPOP-t a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kérte fel a váci kórház gazdasági ügyeinek „kibogozására”, miután súlyos visszaélések gyanúja merült fel a gyógyító intézményben.

Bóth János, Vác MSZP-s polgármestere október 28-án azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy immár bizonyosnak látszik: augusztus 7-én ismeretlen tettes ellen tett feljelentése nyomán „szállta meg” a VPOP a váci kórházat. Hozzátette: elképzelhető, hogy épp a kórház-ügy miatt függesztette fel őt a váci képviselő-testület polgármesteri tisztségéből azt követően, hogy rájött: hirtelen 600 millió forinttal megugrott a gyógyító intézmény tartozás állománya.

A polgármester hozzáfűzte, hogy azonnali vizsgálatot rendelt el, melynek eredményeként felmerült a számviteli fegyelem megsértése és más bűncselekmények gyanúja. Polgármesterként akkor nem „léphetett”, ám országgyűlési képviselőként feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

A tisztségébe azóta visszahelyezett polgármester aláhúzta: a váci kórházban nem a gyógyító munkával, hanem a gazdálkodással vannak súlyos bajok. A saját, s vele a fenntartó önkormányzati mérleg meghamisítására nem lehet ok és mentség - közölte Bóth János.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását