2024. május 23. - Dezső

MSZP: a Fidesz hagyja abba a hisztériakeltést

AZ MSZP felszólítja a Fidesz vezetőit: hagyják abba a hisztériakeltést, a H1N1 elleni védőoltással szembeni ellenállás fokozását és viselkedjenek felelős politikushoz méltóan.
2009. november 6. péntek 17:30 - HírExtra
Budai Bernadett, a párt szóvivője pénteken azt MTI-nek azt mondta, felszólítják a Fideszt arra is, hogy vegye ki a részét a vírus elleni küzdelemben.

Szavai szerint a legnagyobb ellenzéki párt részéről a várható H1N1-járvány kapcsán ismét a "minél rosszabb az országnak, annál jobb a Fidesznek" elv érvényesül.
Budai Bernadett úgy látja, mind a vírussal, mind pedig az oltással kapcsolatban bőven volt félreértés és tévhit, és egy kritikus helyzetben éppen az a legfontosabb, hogy eloszlassák azokat.

Mint mondta, a Fidesz azonban éppen az ellenkezőjét teszi ennek. Bizonytalanságot okoz, amikor az országnak biztonságra és védelemre volna szüksége. Védelemre az újinfluenza és a politikai rosszakarat ellen - hangoztatta.

Budai Bernadett úgy fogalmazott: a jobboldali párt semmi mást nem csinál, mint a kormányt támadja és a magyar oltóanyaggal kapcsolatos kételyeket korbácsolja. Mindezt úgy teszi, hogy az összes érvüket megcáfolták már - szögezte le.

A szóvivő hangsúlyozta, tudatos a kormány H1N1-el szembeni védekezése: szervezett a felkészülés, és ma már tudni lehet, hogy jó minőségű, hatékony magyar oltóanyag készült, amelyre már más országokban is igény lenne.

"Ezért felszólítjuk a Fidesz vezetőit: hagyják abba a hisztériakeltést, az oltással szembeni ellenállás fokozását és viselkedjenek felelősen felelős politikushoz méltóan. Felszólítjuk őket, hogy vegyék ki a részüket a vírus elleni küzdelemben" - közölte.

A vírus ugyanis - mint mondta - nem politikai, hanem közegészségügyi kérdés. Márpedig a tisztességes szándékú politikai erők a köz érdekeit helyezik a maguk érdekei elé.
"Azt kérjük a Fidesz vezetőitől, hogy most az egyszer szeressék jobban a magyar embereket, mint amennyire a kormányt utálják" - fogalmazott az MTI-nek a szóvivő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását