2024. május 18. - Erik, Alexandra

Brüsszel és a tejtermelők

Hivatalos döntést hozott szerdai ülésén az Európai Bizottság arról, hogy engedélyezi az európai uniós tagországok számára, hogy egyszeri kifizetésként 15 000 euró erejéig állami támogatást folyósítsanak a mezőgazdasági termelőknek.
2009. október 28. szerda 15:42 - HírExtra
Brüsszel elsősorban a nehéz helyzetben lévő tejtermelőknek szánja a segítséget, jelentős részben a tagállamok és az Európai Parlament nyomására. A 15 ezer eurós összeg 2010 végéig, vállalkozásonként egy alkalommal nyújtható, de le kell vonni belőle bizonyos korábbi támogatásokat.

A termelőket az árak alacsony szintje hozta nehéz helyzetbe, az ágazat képviselői hónapok óta tartanak tiltakozó akciókat annak érdekében, hogy további támogatáshoz jussanak. Nem új javaslatról van szó, hanem korábban már bejelentett intézkedésről, amelynek most a véglegesítése történt meg.

Szerdai közleményében a bizottság összefoglalta a tejágazatban korábban meghozott intézkedéseket is, kiemelve, hogy idén 600 millió euróig terjedő összeget szán piaci intézkedésekre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását