2024. május 2. - Zsigmond

3 milliárddal több TÉSZ-ek hitelprogramjára

Három milliárd forinttal megemeli a kormány a zöldség-gyümölcs ágazat termelői szervezetei, az úgynevezett TÉSZ-ek támogatására tavaly év végén elindított kedvezményes forgóeszköz-hitelprogram keretét - jelentette be a kormányszóvivő szerdán.
2009. október 28. szerda 17:26 - HírExtra
Budai Bernadett emlékeztetett arra, hogy a TÉSZ-ek számára - amelyek feladata egyebek között a tagok által előállított termékek felvásárlása és értékesítése - tavaly év végén az okozta a legnagyobb problémát, hogy nehezebben és drágábban jutottak hitelekhez. Ennek érdekében indított a kormány ötmilliárd forintos kerettel kedvezményes hitellehetőséget a TÉSZ-ek tevékenységéhez nélkülözhetetlen forgóeszköz finanszírozás elősegítésére - tette hozzá.

Felidézte, az ötmilliárd forintos hitelkeret mostanra kimerült, idén szeptember végéig ugyanis már 5,1 milliárd forintra nyújtottak be igényt, melyből 3,8 milliárd forint hitel kihelyezését már jóvá is hagyták a pénzintézetek.

Budai Bernadett hangsúlyozta: a döntés értelmében a kedvező hitel továbbra is elérhető lesz, ami lehetővé teszi a TÉSZ-eknek az áru felvásárlását, kedvezőbb eladási árak elérését, így hozzájárulva több ezer vidéki gazdálkodó egzisztenciális helyzetének és megélhetésének javításához.

Felhívta a figyelmet ara, hogy a kormány az elmúlt fél évben számos intézkedést tett annak érdekében, hogy enyhítse a válság hatásait az agráriumban, illetve az élelmiszeriparban.
Példaként említette a tejtermelők jövő évi támogatásának idő előtti - már megkezdett - kifizetését, illetve azokat a kedvezményes agrárhitel-programokat, amiket a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium a Magyar Fejlesztési Bankkal együttműködésben dolgozott k
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását