2024. május 18. - Erik, Alexandra

Helikoptereket küld Afganisztánba a magyar honvédség

Két Mi-17-es típusú helikoptert küld Afganisztánba a magyar honvédség 2011-ben; a gépekkel 30 főnyi kezelőszemélyzet is érkezik a közép-ázsiai országba - jelentette be Szekeres Imre honvédelmi miniszter kedden az Országgyűlés külügyi és határon túli magyarok bizottsága előtt tartott beszámolójában.
2009. október 27. kedd 13:43 - HírExtra
A tárcavezető elmondta, hogy több más NATO-tagállammal összefogva, a megfelelő logisztikát közösen biztosítva küldhet helikoptereket Afganisztánba a magyar honvédség.
Szekeres Imre beszámolt arról is, hogy jövőre átalakítják az afganisztáni szerepvállalást: a hangsúlyt ezentúl az afgán hadsereg (ANA) kiképzésére helyezik, ezért növelik a törzstiszti állományt és több kiképzőt küldenek az országba. Mint részletezte: már jövőre egy tízfős, helikopter kezelésben járatos csoport érkezik Afganisztánba, amelynek feladata az ANA felkészítése lesz.

A miniszter elmondta azt is, hogy hamarosan csatlakozik a tartományi újjáépítési csoporthoz (PRT) egy montenegrói kontingens, amely a Baglán tartományban lévő magyar bázis őrzésében vesz majd részt. Montenegró 30 katonát küld Afganisztánba, így a felszabaduló magyar katonák más feladatot kaphatnak - mondta a miniszter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását