2024. május 18. - Erik, Alexandra

Állatkert lett a medveotthonból

Állatkertként működik tovább a veresegyházi medveotthon, mivel néhány hiányosságtól eltekintve megfelel a nemrég hatályba lépett, kormányrendeletben rögzített feltételeknek - közölte az MTI-vel kedden Kuli Bálint, az otthon vezetője.
2009. október 27. kedd 21:18 - HírExtra
Az immár veresegyházi állatkertként látogatókat fogadó medvefarmon egyebek mellett további illemhelyeket kell építeni, s egyéb apró változtatásokra is szükség van, hogy minden téren eleget tegyenek az állatkertektől megkövetelteknek - mondta Kuli Bálint. Hozzátette: bár tavaly elgondolkodtak azon, hogy nem szednek belépti díjat, a fenntartási költségek növekedése, illetve a küszöbön álló fejlesztések miatt erről a bevételről nem mondhatnak le.

A tervek között szerepel egyebek mellett az állatkert teljes, 20 hektáros területének bekerítése, egy nagy gólyamentőhely létesítése és egy környezetvédelmi tanösvény építése - fűzte hozzá Kuli Bálint. Ez utóbbi ötlet hátterében az állatkerttől bő két kilométerre elhelyezkedő, védett növény- és állatvilággal rendelkező veresegyházi tavak állnak. A három tavat az állatkerttel összekötő tanösvény költségeit az érintett területek "gazdái" közösen fedeznék, mint ahogy ki-ki részt vállalna a munkából is - jegyezte meg az állatkert vezetője.

A veresegyházi "farmon" jelenleg 3,5 hektár nyújt természetközeli körülményeket a medvéknek, míg a farkasok 1,5 hektáron élnek. A látogatók szürkemarhákat, őzeket és vaddisznókat is láthatnak, de az igazi nagy "attrakció" mindenképpen a gyerekek nagy kedvencének számító gólyák megérkezése lesz. Magyarország második legnagyobb gólyamentőhelyének létrehozásától várhatóan a látogatottság is növekszik, bár panaszra most sincs ok - tavaly 177 ezren voltak kíváncsiak Veresegyház medvefarmjára - közölte Kuli Bálint.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását