2024. április 29. - Péter

Hol volt emberiség bölcsője?

Az afrikai Malawiban lehetett az emberiség bölcsője. Egy új felfedezés során az afrikai Malawi északi részén, Karonga tartományban talált történelem előtti eszközök és hominidák maradványai újabb bizonyítékul szolgálnak, hogy ez a vidék lehetett az emberiség bölcsője.
2009. október 26. hétfő 14:13 - HírExtra
Friedmann Schrenk, a frankfurti Goethe Intézet munkatársa elmondta a Reuters brit hírügynökségnek, hogy az ásatáson dolgozó két diák az elmúlt hónapban történelem előtti eszközökre és egy hominidához tartozó fogra bukkant. A hominidák (Hominidae) családja a főemlősök (Primates) rendjébe tartozik, magában foglalva az embert és történelem előtti őseit is.

Schrenk szerint a lelet újabb bizonyítéka annak az elméletnek, hogy az afrikai Nagy Hasadékvölgy (Great Rift Valley) és talán a Karonga mellett feltárt terület tekinthető az emberiség bölcsőjének.

A felfedezésre a Karongától tíz kilométerre lévő ásatáson bukkantak, amely 100-140 millió éves dinoszauruszleleteket is rejtett az 1-6 millió éves hominidamaradványokon kívül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását