2024. május 22. - Júlia, Rita

Bocsánatkérésre szólítják fel Kósát

Bocsánatkérésre szólítja fel a Magyar Demokrata Fórum nyíregyházi szervezete Kósa Lajost, Debrecen fideszes polgármesterét, mert az MDF nyírségi tagjai szerint az önkormányzati vezető megsértette a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen élő nőket - közölte Nagy Barnabás városi elnök szerdán az MTI-vel.
2009. október 21. szerda 20:06 - HírExtra
Kósa Lajos, aki a Fidesz alelnöke is, egy nyilatkozatában "megalázta" a nyíregyházi nőket, amikor pártja és az MDF lehetséges együttműködéséről azt mondta: "ez olyan, mintha egy nyíregyházi topmodell arról beszélne, hogy szívesen szóba állna Ronaldinhóval" - állította a nyírségi pártvezető.

Hozzátette: az MDF szervezete szerint egy intelligens, jó modorú politikus nem engedheti meg magának, hogy lekicsinylően beszéljen akár Nyíregyháza, akár bármely más település lakóiról.

Nagy Barnabás szerint a nyíregyházi nők joggal érzik úgy, hogy Debrecen polgármestere, a Fidesz alelnöke "lenéző és pejoratív megjegyzésével vérig sértette őket".

Az MDF nyíregyházi szervezete ezért arra kéri Kósa Lajos, hogy kérjen bocsánatot és kövesse meg azokat, akiket megbántott.

A nyíregyházi pártelnöke hozzáfűzte, hogy nem ez az első eset, amikor Kósa Lajosból "előbukkan a modortalanság, a plebejus mentalitás". Eseteket azonban nem említett, csak annyit jegyzett meg: "a Fidesz alelnöke bármit is gondoljon, egy férfi nem attól lesz férfias, ha folyamatosan nőket lekicsinylő, becsmérlő megjegyzéseket tesz egy motor nyergében ülve".
Nagy Barnabás úgy vélekedett: "Kósa Lajos stílusában is hű követője főnökének", s emlékeztetett arra, hogy amikor Dávid Ibolya, az MDF elnöke kezet nyújtott a Fidesz felé a szélsőségek térnyerésének megakadályozására érdekében, Orbán Viktor komoly politikushoz méltó, megfontolt válasz helyett inkább "elmacsóskodta" a problémát.

"Mindezek után a +molnároszkárok+ megtűrésén nincs mit csodálkozni a Fidesz háza táján" - mondta befejezésül az MDF nyíregyházi elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását