2024. május 16. - Mózes, Botond

Picasso, Monet és Matisse a Christie's árverésén

Picasso négy műve jelenti a legnagyobb attrakciót a Christie's impresszionista és modern alkotásokat kínáló árverésén, de az érdeklődők Monet, Matisse, Degas és Pissarro képeire is licitálhatnak.
2009. október 17. szombat 12:33 - HírExtra
A november 3-iki aukción minden bizonnyal Picasso Tete de femme című festménye kelti majd a legnagyobb érdeklődést, a művész a második világháború idején, 1943-ban festette a képet. Az aukciós ház szerint a művész szeretőjéről és múzsájáról, Dora Maarról készült arcképet ragyogó és telt színei különböztetik meg a többi portrétól. A kép ára7 millió dollár.

Picasso másik műve, az 1925-ös Mére et enfant (Anya és gyermeke) a festő első feleségét, Olga Koklovát és közös fiukat, Picasso legidősebb gyermekét, Paulót ábrázolja. A fennmaradó két mű az 1959-ben készült Courtisanes et toreros (Kurtizánok és torreádorok),valamint az 1960-as Visage féminin, profil (Női arc, profil). Utóbbiak értékét előzetesen 600 ezer dollárban határozták meg.

A sorozatba vett negyven alkotás között szerepel Claude Monet egyik Vétheuilt ábrázoló képe, amelyet a mester 1901-ben festett. A kép értékét 5 és 7 millió dollár közé teszik.
Edgar Degas balerinái is nagy érdeklődésre tartanak számot, a Danseuses (Táncosnők) 1896-ból származó pasztell darabja 7-9 millió dollárért kelhet el. A Chrisie's 3,5 millió dollárt remél Camille Pissarro 1873-ban készült Le pont du chemin de fer, Pontoise című képéért, amelyet Pissarro munkásságának egyik legletisztultabb alkotásának tartanak. A patinás aukciós ház összesen 68 millió dolláros bevételt remél az árveréstől.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását