2024. május 16. - Mózes, Botond

"Dúl a médiaháború"

"Dúl a médiaháború" a Magyar Televízió (MTV) körül, és ennek elszenvedője, nem pedig résztvevője az intézmény - mondta a Magyar Narancs e heti számában megjelenő interjúban Medveczky Balázs, az MTV ügyvezetője, aki szerint a társaság "folyamatos és tudatos kivéreztetése folyik"
2009. október 14. szerda 15:05 - HírExtra
"A választási kampány küszöbén állunk, és az MTV egyértelművé tette, hogy kiegyensúlyozott és korrekt módon akarja informálni a társadalmat, ahogy csinálta eddig, akár választott elnökkel, akár anélkül. Úgy tűnik, vannak körök, amelyeknek ez nem tetszik" - fogalmazott a hetilapnak.

Az ügyvezető "kommunikációs vaktölténynek" nevezte azokat a sajtóhíreket, hogy akár 900 milliós kártérítést is kaphat a Nap-kelte szerződésének felbontásáért Gyárfás Tamás producer. Szeptember negyedikén immár hatodik alkalommal "sem sikerült olyan elnököt választani, akit az MSZP-, az SZDSZ- és az MDF-delegáltak akartak. Öt nappal később ennek hatására nem ment át a hiteltender - legalábbis szerintem" - mondta a megszorítások első körének kiváltó okáról, emlékeztetve arra: az év elején a kuratóriumi elnökség megadta az engedélyt, hogy tendert írjanak ki a hitelfelvételre.

Arra a kérdésre, hogy hol van a forráselvonásnak az a határa, ahol kimondhatóan sérül a közszolgálati műsorszolgáltatás, Medveczky Balázs arról beszélt, azt a szeptember elején emlegetett 5 milliárdos kurtításnál "bőven elértük". "Ha valaki felelősen gondolkodott volna, mondjuk készít hatástanulmányt, akkor felméri, hogy minden közszolgálati médiumnál lehet megszorítani.

Ésszerűen, feladatok újraosztásával, funkciók átcsoportosításával, a szervezeti működés átalakításával, és végül létszámleépítéssel. Mindehhez persze kell pénz is. Ma viszont példátlan módon az MTV folyamatos és tudatos kivéreztetése folyik, mert nem hajlandó elhajolni se balra, se jobbra" - jelentette ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását