2024. május 20. - Bernát, Felícia

Uruguay vagy Argentína váltja meg a repülőjegyét?

A dél-amerikai selejtezőcsoportból még egyetlen olyan hely kiadó, amely automatikus részvételi lehetőséget jelent a jövő évi dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra, erre három csapat, Argentína, Uruguay és Ecuador pályázik.
2009. október 13. kedd 14:12 - HírExtra
Jelenleg a negyedik helyen álló argentinok vannak helyzeti előnyben, ugyanis egy ponttal vezetnek az uruguayiak előtt, ám csütörtökön éppen Montevideóba látogatnak. A két egyaránt kétszeres világbajnok csapat összecsapásának győztese kijut a világbajnokságra, míg a vesztesnek izgulnia kell, hiszen ha a már vb-résztvevő chileiek otthonában nyerni tudnak a hatodik helyen álló ecuadoriak, akkor utóbbiak csípik el a pótselejtezőt érő ötödik pozíciót. Argentína számára a döntetlen legalább pótselejtezőt ér.
A CONCACAF zónában Costa Rica és Honduras küzd a dél-afrikai szereplésért, előbbi az Egyesült Államok, utóbbi pedig Salvador vendégeként lép pályára. Costa Rica két pont előnnyel várja az utolsó fordulót, s a két gárda közül amelyik előrébb végez, az vb-résztvevő, amelyik hátrébb, az pótselejtezőt játszik a dél-amerikai ötödik helyezettel.

Dél-Amerika, 18. (utolsó) forduló:
szerda:
Peru-Bolívia, Lima 22 ó
Brazília-Venezuela, Campo Grande 23 ó
csütörtök:
Paraguay-Kolumbia, Asunción 0 ó
Chile-Ecuador, Santiago De Chile 1 ó
Uruguay-Argentína, Montevideo 1 ó
Az állás: 1. (már továbbjutott) Brazília 33 pont (33-11), 2. (már továbbjutott) Paraguay 33 (24-14), 3. (már továbbjutott) Chile 30, 4. Argentína 25, 5. Uruguay 24, 6. Ecuador 23, 7. Venezuela 21, 8. Kolumbia 20, 9. Bolívia 15, 10. Peru 10


CONCACAF-Zóna, 10. (utolsó) forduló:
El Salvador-Honduras, San Salvador 2:05 ó
Trinidad és Tobago-Mexikó, Port Of Spain 2:05 ó
Egyesült Államok-Costa Rica, Washington 2:05 ó
Az állás: 1. (már továbbjutott) Egyesült Államok 19 pont, 2. (már továbbjutott) Mexikó 18, 3. Costa Rica 15, 4. Honduras 13, 5. Salvador 8, 6. Trinidad és Tobago 5

A dél-amerikai ötödik pótselejtezőt vív majd a CONCACAF-zóna negyedik helyezettjével.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását