2024. június 1. - Tünde

Aranyi kiállítás Szegeden

Aranyi Sándor festőművész munkásságának keresztmetszetéből látható kiállítás szombattól a szegedi Regionális Összművészeti Központban.
2009. október 10. szombat 12:18 - HírExtra
Nátyi Róbert, a központ művészettörténésze az MTI-nek elmondta: a november 11-ig látható kiállítás Aranyi Sándor három és fél évtizedes munkásságáról ad átfogó képet. A több mint hetven alkotás megjeleníti a művész alkotói kettősségét, ugyanis a festmények mellett az utóbbi húsz évben egyre sűrűbben készít fotókat is.

Az alkotásokban összefüggéseket is felfedezhetnek az érdeklődők, művésznél ugyanis szoros kapcsolat figyelhető meg a festmények és a fotók témái között. A tárlaton a dél-franciaországi Mirabelben készült alkotások mellett az Alföld és a különböző utazások művészi lenyomatait tekinthetik meg az érdeklődők.

Aranyi Sándor, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara rajz-művészettörténet tanszékvezető docense a Tisza-parti város festészeti életében jelentős szerepet tölt be; szervezőként is markáns egyénisége a szegedi művészetnek és egyben alkotó is - jegyezte meg Nátyi Róbert.

Aranyi Sándor 1974-ben végezte el a Magyar Képzőművészeti Főiskolát, ahol mesterei Iván Szilárd, Blaski János, Barcsay Jenő és Patay László voltak. A művész a Csongrádi Művésztelep egyik alapítója, a SzögArt Művészeti Egyesület elnöke, részt vett a Feszty-körkép restaurálási munkálataiban is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását