2024. május 5. - Györgyi

Textil dizájn kiállítás

Magda Lubinska és Michal Biernacki lengyel textiltervező iparművészek kiállítása nyílik Moho címmel pénteken a Lengyel Intézetben, a Design Hét Budapest 2009 programsorozat hivatalos részeként.
2009. október 7. szerda 20:30 - HírExtra
A Moho nemcsak a tárlat címe, hanem a két iparművész munkáinak márkaneve is. Lubinska és Biernacki szőnyegei gyakran forma- vagy technológiai kísérletként is felfogható izgalmas darabok, amelyek a hagyományos lengyel szövéstechnikát alapul véve készülnek - mondta Jerger Tímea, az intézet munkatársa szerdán az MTI-nek.

A Moho új szőnyegtervezési és kivitelezési lehetőségek felkutatását tűzte ki célul. Ezért a hagyományos lengyel szövéstechnikát felújítva új-zélandi gyapjúból készült vastag fonallal dolgoznak.

A két formatervező az elmúlt években komoly elismerést vívott ki a nemzetközi piacon, dolgozott a híres brit dizájnerrel, Ross Lovegrove-val - ő a Sony Walkman formájának tervezőjeként is ismert -, a neves olasz Moroso céggel és elnyerték a Wallpaper magazin legjobb textiltervnek kijáró elismerését is. Tavaly első lengyel márkaként átvehették a világ egyik legismertebb formatervezési díját, a Red Dot Design Award-ot - közölte Jerger Tímea.
A Moho kiállítás november 20-ig tart nyitva.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását