2024. május 16. - Mózes, Botond

Tímár: jogsértő egy pályázat versenyeztetése

Jogsértőnek tartja Tímár János, a médiahatóság egyik tagja, hogy a testület nem zárta ki az országos kereskedelmi rádiós frekvenciák pályázatából az Advenio Zrt. ajánlatát - áll az SZDSZ által delegált ORTT-tag pénteken közzétett különvéleményében.
2009. október 9. péntek 15:56 - HírExtra
Az ORTT honlapján olvasható állásfoglalás arra is kitér: a testület saját hivatalának javaslata ellenére nem tette meg ezt a lépést.

Noha a Lánchíd Rádió Kft. közvetett módon befolyásoló részesedéssel rendelkezik a társaságban - eltérően más pályázóktól - nem csatoltak nyilatkozatot arról, hogy az Advenio nyertessége esetén lemond fővárosi frekvenciájáról - érvel Tímár János, megtoldva ezt azzal, hogy ez nem "véleményes" kérdés: a hiány megállapítása esetén az Országos Rádió és Televízió Testületnek (ORTT) "nincs mozgástere".

Tímár János szerint ez a hiányosság "a várhatóan győztes Advenio Zrt. esetében" a formai elemeken túl azért jelent veszélyt, mert a médiatörvény monopóliumellenes szabályaiba ütközik.

Szerdán döntött úgy az ORTT, hogy üzleti tervének irreális volta miatt kizárja a versenyből a Zene Rádió Zrt.-t.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását