2024. május 20. - Bernát, Felícia

Mi ellen is tüntetnek szombaton?

Az egészségügyi gondokról, a gyermekétkeztetésről, a kistelepülések problémáiról és a fogyatékkal élők nehézségeiről is szólni fog a jövő évi "veszélyes költségvetés" elleni önkormányzati tüntetés.
2009. október 8. csütörtök 18:10 - HírExtra
Kovács Zoltán, aki egyben a Fidesz-frakció önkormányzati kabinetjének vezetője, sajtótájékoztatóján elmondta: kérik, hogy a demonstrációra - amelyhez csatlakozott a Munkástanácsok Országos Szövetsége és több más civil szervezet is - településtáblával, valamint zászlóval érkezzenek a résztvevők.

A polgármester szerint a parlament az egyik, "ha nem a legveszélyesebb" költségvetés elfogadása előtt áll, amelyet vissza kellene vonnia a kormánynak. Ennek érdekében szervezik fideszes képviselők, önkormányzati vezetők Kósa Lajosnak (Fidesz), Debrecen polgármesterének a vezetésével a szombati tüntetést.

Kovács Zoltán az MTI kérdésére közölte: a rendezvényen mások mellett beszédet mond Kósa Lajos, Bernáth László tetétleni polgármester és várhatóan a Munkástanácsok részéről is lesz felszólaló.

A sajtótájékoztatón Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke úgy fogalmazott: a benyújtott jövő évi költségvetést a "Bajnai-csomag" második részének tekintik. Hangsúlyozta: ők is nehezményezik az önkormányzatoktól elvont forrásokat, és nem tartják elfogadhatónak a büdzsé prioritásait sem.

Kósa Lajos szeptember 28-án jelentette be, hogy tüntetésre hívják fideszes önkormányzati vezetők a polgármestereket, az önkormányzati képviselőket, a bizottsági tagokat és az alkalmazottakat október 10-re a budapesti Kossuth Lajos térre, hogy "közösen demonstráljanak az utóbbi húsz év legveszélyesebb költségvetése ellen, amely az önkormányzatokat véglegesen padlóra küldheti". A rendőrség a rendezvény megtartását tudomásul vette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását