2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Navracsics: miért zárták le a Kossuth teret?

Azonnali magyarázatot követel a Fidesz az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumtól és az illetékes hatóságoktól arra, hogy miért kellett lezárni a fővárosi Kossuth teret és környékét kedd reggel.
2009. október 6. kedd 10:08 - HírExtra
Ezt Navracsics Tibor, az ellenzéki párt frakcióvezetője közölte kedd reggel az október 6-ai nemzeti gyásznapon, mielőtt két frakciótársával megkoszorúzta a Batthyány-örökmécsest.

Navracsics Tibor úgy fogalmazott, elképesztő biztonsági készültség jellemzi az V. kerületi Kossuth teret és környékét, amely méltatlan az ünnephez. Egy ekkora méretű lezárásnak, amellyel gyakorlatilag a normális járókelő-forgalmat is megtiltották és megbénították Budapest életét a reggeli órákban nincs semmilyen reális indoka - mondta.

A frakcióvezető elmondta: detektoros kapukon próbálják az embereket átvezetni, és azokat, akik ott laknak vagy arra mennének, át sem engedik a téren.

Véleménye szerint mindez "hatalmi paranoiát tükröz"; az aradi vértanúkra nem így kellene emlékezni, hogy mindenkit kizárnak a Kossuth térről, aki közlekedni szeretne arra, hanem méltóságteljes ünnepléssel. A kormány azonban ezt veszélyezteti - tette hozzá.

Navracsics Tibor az újságírók tájékoztatása után Pelczné Gáll Ildikóval, az Országgyűlés alelnökével és Répássy Róberttel, a Fidesz frakcióvezető-helyettesével megkoszorúzta a Batthyány-örökmécsest.

Az MTI tudósítója a Vértanúk teréről azt látta, hogy a Kossuth Lajos tér a Báthori utca és a Szalay utca között teljesen le van zárva; a 2-es villamos is csak a Kossuth térig közlekedik a Havas utca felől.

Kedden országszerte megemlékezéseket tartanak az 1848/49-es forradalom és szabadságharc Aradon kivégzett vezetőinek és az első felelős magyar kormány vértanúhalált halt miniszterelnökének tiszteletére az október 6-ai, nemzeti gyásznapon.
Az ünnepségsorozat reggel 9 órakor közjogi méltóságok részvételével kezdődik el a Kossuth téren a Magyar Köztársaság lobogójának felvonásával, majd félárbocra engedésével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. október 6. 10:54
FOSIK A HATALOM
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását