2024. május 18. - Erik, Alexandra

Botladozó bajorok

Az éllovasok győzelmét hozta a Bundesliga hétvégi, nyolcadik fordulója, míg a nyári játékospiacon alaposan bevásárolt Bayern München továbbra is gyengélkedik: ezúttal hazai pályán kellett gól nélküli döntetlennel beérnie.
2009. október 5. hétfő 10:27 - HírExtra
A Bayer Leverkusen gólzáporos győzelmet aratott az újonc Nürnberg ellen - a látottak alapján a 4-0 még a vendégekre nézve volt hízelgő. Kroos fantasztikus szabadrúgása már a 2. percben vezetéshez juttatta a hazai együttest, majd sorrendben Rolfes, Derdiyok és Kiessling is feliratkozott a góllövők listájára. A Leverkusen továbbra is veretlen, s 8 meccsen szerzett 20 pontjával vezeti a tabellát.

Ott liheg a nyomában a szintén veretlen Hamburg, amely vasárnap Berlinben fektette két vállra a változatlanul vergődő Herthát (3-1). Friedhelm Funkel edző bemutatkozása a berlini közönség előtt nem igazán sikerült, hiszen a kék-fehérek ezúttal sem úszták meg három kapott gól alatt - akárcsak az előző két fordulóban (Freiburg 0-4, Hoffenheim 1-5), amikor még Lucien Favre irányította a fővárosi csapatot. Szegény embert az ág is húzza: Kaká öngólja után a tartalék Hertha-kapus, Burchert két kifutása a 16-oson kívülre eredményezett két, 40 méterről lőtt gólt a vendégek javára.

Jól sikerült viszont az őszi szezon első fele a tavaly gyengélkedő Werder Bremennek. A zöld-fehérek vasárnap magabiztos játékkal verték idegenben a VfB Stuttgartot (2-0), s 15 pontjukkal feljöttek a bajnoki táblázat 4. helyére. A sváboknál eközben egyre idegesebb a hangulat, mivel Markus Babbel edző csapata igen szárnyaszegetten játszik ősszel. A bajnokságban 8 forduló után 8 ponttal a 13. helyen szerénykednek, és a Bajnokok Ligájában is csupán két döntetlenre futotta eddig az erejükből otthon a Glasgow Rangers és idegenben az Unirea Urziceni ellen.

Gólínség gyötri a sokszoros német bajnok Bayern Münchent. A bajorok immár három egymást követő tétmeccsen nem voltak képesek betalálni az ellenfelek hálójába (1-0-ás vereség a 7. bajnoki fordulóban Hamburgban, majd gól nélküli döntetlen a szerdai BL-meccsen a Juventus, illetve a 8. Bundesliga fordulóban a Köln ellen). Csatárban pedig nincs hiány Münchenben, elvégre a nyáron a bajorok megvették Gomezt (Stuttgart) és Olicot (Hamburg), tovább erősítve a - névleg - atomerős Ribéry-Klose-Toni csatársort.
Megszakadt szombaton Mainzban a Hoffenheim nyerő sorozata: a Rajna-parti együttes az első félidőben valósággal lerohanta a vendégeket, és Ivanschitz (6.) majd Bancé (11. perc) góljaival hamar eldöntötte a három pont sorsát a kissé nagy mellénnyel pályára lépő kékmezes gárda ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását