2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Elmarasztalták a fideszes polgármestert

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) elmarasztaló határozatát a Fővárosi Bíróságnál támadja meg Molnár Oszkár Edelény fideszes polgármestere, aki továbbra is fenntartja azon állítását, miszerint egyes terhes nők szándékosan ártanak születendő magzatjuknak a magasabb családi pótlék reményében.
2009. október 4. vasárnap 18:18 - HírExtra
Az MR1 Kossuth Rádió hétvégén több hírműsorában közölte, hogy az EBH elmarasztalta Molnár Oszkárt, a borsodi város polgármesterét, egyben országgyűlési képviselőt a város egyik testületi ülésén tett kijelentése miatt.

A rádió a birtokába került dokumentumra hivatkozva azt közölte: a jogsértés súlya és az érintettek nagy száma indokolttá tette több szankció alkalmazását is, de pénzbírságot mégsem szab ki a hatóság, ám Molnár Oszkárt eltiltja a jövőbeli hasonló cselekedetektől és kötelezi a határozat nyilvánosságra hozatalára.

Molnár Oszkár az MTI-nek vasárnap elmondta: az ominózus testületi ülésen nem állította, hogy cigány nők szednek terhesség alatt gyógyszert.

Egészen pontosan úgy fogalmaztam, hogy "a cigányok által többségében lakott településeken (...) a terhes nők szándékosan ártanak megszületendő gyereküknek azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak, ezért gyógyszert szednek be, valamint gumikalapáccsal ütik a hasukat."

A polgármester közölte: nem állította, hogy nem tesz feljelentést az ügyben. "Egyelőre nem teszek feljelentést" - fogalmazott.

Az EBH határozatát a Fővárosi Bíróságnál megtámadom, egyúttal megkérem a hatóságot, hogy a jövőben tartózkodjon a jogsértő magatartástól, ugyanakkor felszólítom, hogy ne akarja Magyarországon korlátozni a szólásszabadságot, és arra is, hogy az ország nyilvánossága előtt tisztázza: hivatalból, vagy Berki Judit kérelme alapján indította velem szemben az eljárást - mondta a polgármester. (Berki Judit a 357 feljelentést tett szendrőládi és laki nők képviselője)

Az országos vihart kavaró ügy kapcsán a közeljövőben megteszem a feljelentésemet, amiről a közvéleményt tájékoztatni fogom - tette hozzá Molnár Oszkár.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását