2024. május 5. - Györgyi

Igazi csoda a Kaszás családban

Köztudott, mennyi megpróbáltatáson kellett túlesnie Kaszás Géza színész-producer feleségének és persze párjának is azért, hogy világra jöhessen hőn áhított kisfiuk.
2009. október 4. vasárnap 08:31 - Ruttka Ildi
Nagyon nehéz időszakon kellett keresztülmennie Kaszás Gézának és feleségének, Zsuzskának ahhoz, hogy végül a lombikbébi-programnak köszönhetősen alig másfél éve végre magukhoz szoríthassák első gyermeküket. A házaspár egymásban tartotta a lelket mindvégig, amelynek eredményeként a sors megajándékozta őket a kis Nimróddal. Nemrég pedig megtudták a csodával egyenértékű hírt, miszerint természetes úton érkezik második babájuk is!

AZ A BIZONYOS KÉK CSÍK

Kecskemét és Budapest között ingázott a házaspár, amikor a Nagy Hír utol érte őket, hiszen éppen közösen dolgoztak és dolgoznak ma is az Igazából apa című filmmel kapcsolatosan. Géza nemcsak producere, de egyik főszereplője is a készülő új magyar játékfilmnek, amelyben felesége a financiális ügyeket tartja felügyelete alatt. A kis Nimródot legtöbbször magukkal viszik a forgatások idejére, bár Géza édesanyja – akivel közös háztartásban élnek az egykori szülői házban – bármikor boldog örömmel veszi ki részét a nagymamai teendőkből, ha fiának és menyének szüksége van rá. Ezúttal azonban a kicsi is a párral volt, és mert napközben számtalan teendője volt a film és kisfia körül, Zsuzska elente nem is vette komolyan a terhességre utaló első gyanús jeleket. Amikor azonban már egyértelműnek tűnt a dolog, elment, és vette egy terhességi tesztet a helyi patikában.

-Elég fárasztó időszakban jártunk éppen a filmforgatás kapcsán, én is, Zsuzska is rengeteget dolgoztunk, neki ráadásul a velünk lévő Nimróddal is törődnie kellett – emlékszik vissza Géza. – Azon a bizonyos napon – mint utólag elmesélte – Zsuzska egész nap próbált elérni, hiszen a terhességi teszt kimutatta a várandósságát, megjelentek azok a bizonyos kék színű csíkok… Én nyakig a forgatásban nem vettem fel persze a mobilomat, ki is voltam kapcsolva, ő pedig szegénykém koránfekvő létére addig nem tudott elaludni, míg haza nem értem éjszaka, csakhogy megoszthassa velem a Nagy Hírt. Amint hazaértem, leültünk, és megbeszéltük egymással a másnapi teendőket,de mielőtt felajánlottam volna, hogy tegyük el magunkat holnapra, Zsuzska közölte velem, hogy van valami, ami nem várhat holnapig, most azonnal el akarja mondani. Először hárítani akartam, hiszen azt hittem, munkáról lesz szó, én pedig dögfáradtan aznap már hallani sem akartam a filmről. Ekkor Zsuzska kibökte: „megjelent a két kék csík a teszten, terhes vagyok!” Egy pillanatig megszólalni sem tudtam a meglepetéstől, aztán egymás nyakába borultunk, és én arra gondoltam, milyen szerencsések is vagyunk! Nagyon jól hatott rám az örömhír, egy szempillantás alatt eltűnt a fáradtságom, levertségem, csak azt éreztem, milyen boldog is vagyok! Szerintem ez egy nagyon szép történet…

„EZ A BABA MINKET VÁLASZTOTT”

A házaspár Nimród születésekor elfogadta a tényt, miszerint több mint valószínű, hogy nem lesz több gyerekük, teljesen belenyugodtak az adott helyzetbe és élvezték a szülőség minden percét. Nimród rendkívül eleven kisfiú, teljesen kitölti édesanyja és édesapja életét, nem csoda hát, hogy a Kaszás házaspár kerek egésznek érezte hármasban is az életet és meg sem fordult a fejükben egy esetleges második baba megszületésének lehetősége.

-Mondogatták nekünk, hogy ha valakinek lombikbébije születik, akkor helyrejöhetnek a dolgok a természetes fogantatáshoz is, de mi nagyon nem foglalkoztunk ezzel a kérdéssel, inkább hálát adtunk az Istennek, hogy Nimród a világra jött – állítja a színész.

– A második terhesség tényét igazi csodaként éltük meg. Ez a kisbaba minket választott szüleinek odafentről, muszáj volt hozzánk megérkeznie! Annak idején – Nimród fogantatásakor - az első körben még két megtapadás volt Zsuzska méhfalán, aztán az egyik elhalt. Én azt gondolom, a mostani második babánk az a bizonyos elvesztett magzat: jönni akart, és most már jön is!

Zsuzska orvosa, Forgács tanár úr megörült ugyan az új hírek hallatán, de igazából nem lepődött meg, hiszen korábban is úgy vált el Kaszáséktól, miszerint lehet, hogy találkoznak még ők a szülőszobában. Orvosi értelemben minden tökéletesen rendben van anyával és második magzatával, Zsuzska átesett már a kötelező szűrővizsgálatokon, amelyeken a legnagyobb rendben találtak mindent az orvosai.

-Nagyon alaposan és körültekintően végezték a vizsgálatokat Zsuzska és második babánk körül, teljesen nyugodtak lehetünk az egészségük felől – mondja a hamarosan kétgyermekes apukává váló művész. – Nem érdekes, fiú vagy lány születik-e másodikra, egyikünket sem érdekel a kicsi neme. Viszont valószínűleg nem lesz több babánk, elég lesz nekünk két gyerek, Nimród így is rendesen kitölti az életünket, örökmozgóként szépen le tud fárasztani minket, most pedig mindjárt születik a testvérkéje is! Egyik barátnőnk, amikor megtudta, hogy ismét szülői örömök elé nézünk, felhívott, és kérte, mondjam meg Zsuzskának, ne aggódjon, a saját példájából tudja, hogy két gyerekkel is remekül meg tudja oldani majd az életünket, nem lesz fennakadás a családi gépezetben. Mi is ebben reménykedünk, hiszen egyre többet dolgozunk közösen Zsuzskával, fontos, hogy harmonikusan élhessük közben a családi életünket is.

EMELETI GYEREKPARADICSOM

Nimród alig másfél évesen lesz báty, és bár szülei beszéltek már neki kistestvére februárra várható érkezéséről, a kisfiú igazán még nem fogta fel, mit is jelent ez. Rendkívül eleven, négykézláb villámgyorsan közlekedik a kétszintes lakásban, és járni is egész ügyesen tud már, persze még csak székekbe, asztalokba, no meg a mamába kapaszkodva.

-Gyönyörűszép, abc sorrendben tároltam a dvd készletemet a polcokon, de amióta Nimród rájött, hogy imád pakolászni, azóta semmit sem találok a helyén, a fiam totális káoszt teremtett a filmek között, minden szétpakolt, nem tudom, lesz-e valaha erőm és időm újrarendezni – sóhajt Géza. – A kis csibész az édesanyám a házunk földszinti részében található lakrészéhez vezető meredek falépcsőn is lemerészkedik már, ezer szem és fül kell hozzá, nehogy baja essék. Anyukám és közte szinte misztikus a kapcsolat, hihetetlen bensőséges szeretet kapcsolja őket össze, amitől persze mi, szülök nagyon boldogok vagyunk. Boldog nagymamaként remekül kijön az unokájával, és alig várja, hogy a második csemeténket is óvó szárnyai alá vehesse, amikor úgy adódik. Igaz, fiús édesanyaként nagy gyakorlata van az erősebbik nem nevelésében..! Mivel sokat dolgoztam Nimród születése táján, megfogadtam, hogy most jobban részt veszek az előzetes felkészülésben. Sajnos, az a könyv szőrén-szálán eltűnt, amiből annak idején okosodtunk a feleségemmel, de majd biztosan találunk más, jó, babavárással kapcsolatos szakkönyvet, amiből tanulhatunk még néhány új dolgot. A lakásunk felső szintjét – ami valaha az én legénylakásom hálórésze volt – most igazi gyerekparadicsommá alakítjuk át, a kicsik uralják majd a terepet a magasban, persze a megfelelő védelem mellett. Nimród nagyon jól érzi magát a lakásban, remélhetőleg, a testvérével együtt is ugyanilyen remek lesz majd a hangulata. Ő még császármetszéssel született, de talán ezúttal természetes úton jöhet világra a második baba, és akkor végre én vághatom majd el a köldökzsinórt, mert erre a különleges élményre bevallom, nagyon vágyom…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását