2024. május 19. - Ivó, Milán

Tüntetnek a magyar pilóták

A magyar pilóták október 5-én a budapesti Vörösmarty téren demonstrálnak, hogy felhívják a figyelmet munkaidejük szabályainak potenciális veszélyeire - közölte a magyar közforgalmi pilóták szakmai és érdekvédelmi szervezete, a HUNALPA.
2009. október 2. péntek 15:10 - HírExtra
Október 5-én az európai reptereken több száz pilóta és légiutas-kísérő tájékoztatja majd az utasokat arról, hogy az Európai Unió megrendelésére készült tanulmány szerint a légi személyzetek kifáradását megakadályozni hivatott jelenlegi uniós szabályok potenciális veszélyeket rejtenek.

A HUNALPA tájékoztatása szerint az Európai Unió egy éve kapta meg az általa megrendelt Moebus jelentést, amely konkrét jogszabályi változtatásokat javasol annak érdekében, hogy megfelelően megvédjék az utasokat és a személyzetet a fáradsággal összefüggésbe hozható, a biztonságot érintő veszélyektől. Az érdekképviselet szerint az Európai Unió a légitársaságok erős lobbi tevékenységének köszönhetően nem változtatott a szabályokon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását