2024. május 20. - Bernát, Felícia

Felmentették az álmában késelő férfit

Felmentette az emberölési kísérlet vádja alól a Somogy Megyei Bíróság pénteken azt a 26 éves csépai férfit, aki álmában egy késsel összeszurkálta a sógorát.
2009. október 2. péntek 18:39 - HírExtra
A vádlott a 17 éves sógorát szurkálta össze a múlt nyáron, amikor Siófokon - egy átmulatott éjszaka után - nála töltötte az éjszakát. A fiatalember hajnalban arra ébredt, hogy a férfi a mellén ül és egy késsel szurkálja.

A vádlott azt állította, nem akarta bántani a sógorát, a család szerint viszont színészkedett.
Az igazságügyi orvos szakértő véleményére alapozva a bíróság felmentette a vádlottat, mivel elmeállapota kizárta a büntethetőségét. Elrendelte viszont a kényszergyógykezelését, amit az ügyész is indokoltnak tartott. A vádlott és védője ezt szükségtelennek ítéli, ezért fellebbeztek a kényszerintézkedés ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Rideg-Tóth Katalin
2009. október 3. 22:29
Szakértők, bírók... a napokban sorra derültek ki az általuk elkövetett csalások, hamisítások, stb. Így hát kiben és miben bízhatunk. Jog szerint az állampolgárok nem önbíráskodhatnak, nem védhetik meg megukat minden áron, mert ezt a feladatot az állam gyakorolja. Sajnos ezt a 16 éves fiút az állam nem tudta megvédeni és igazságot sem szolgáltattak a számára, pedig törvény szerint a legértékesebb jogi tárgy az emberélet. Úgy látszik tényleg válságban a haza, mert már az embert ölni szándékozókat is felmentik, piti okokra való hivatkozással, csak hogy ne kelljen börtönbe zárni. Az előbb olvastam, hogy nincs már hely a börtönökben.... Ezért mentették fel? Az igazságügyi orvosszakértők pedig sok esetben tévednek, véletlenül vagy nem az már más kérdés. A mai hírekben téma a rendőrök által megerőszakolt Zsanett esete.... na ott is tévedett a szakértő, a Tasnádinak is kiadtak arról igazolást, hogy nem beszáítható. Nemrég derült ki, hogy egy bírónő meghímisította az ítéleteket utólag, állítólag kirívóan egyedi esetről van szó. Hát nem tudom... inkább egyedinek azt nevezném, hogy ez éppen kiderült! Úgyhogy az alvajáró késelőről lehet pár hónap múlva kiderül, hogy csak okosan kitervelte a tettet.... Akkor hogy fognak majd az ügyben szereplő hatóságok, ügyész, bíró; a fiú szemébe nézni? Lehet, hogy addigra teljesen tönkre megy az élete... akkor ki a nagyobb bűnöző? Az alvajáró, aki késsel szúrkálta meg, vagy a Magyar igazságszolgáltatás, aki a késelőt felmentette? Nem hiszem el, hogy bárki olyat hangoztatna a Bíróság előtt, hogy egy családtagja gyilkolni akart, kivéve ha erre nyomós oka van. Egyébként az ügy pikantériája, hogy a vádlott és védője szükségtelennek ítéli a kezelést.... nem értem? nem azért mentették fel a vádlottat, mert elmeállapota kizárta a büntethetőségét? Ha pedig nem szükséges a kényszergyógykezelés akkor talán nem is beteg? Azért talán nem kellene hazaengedni!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását