2024. május 17. - Paszkál

Őszi Kulturális Fesztivál Szegeden

Gyeviki János fotókiállításának megnyitójával csütörtök este a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) elkezdődik a XIV. Őszi Kulturális Fesztivál; az egy hónapos rendezvénysorozat alatt ötven helyszínen kétszázötven program, köztük tárlatok, színházi előadások, irodalmi estek, könyv- és filmbemutatók, komoly- és könnyűzenei koncertek várják az érdeklődőket.
2009. október 1. csütörtök 10:00 - HírExtra
A több mint egy évtizede életre hívott fesztivál célja, hogy az egyetemen működő művészeti csoportok és művészi ambíciókkal rendelkező hallgatók mellett neves előadó- és alkotóművészek mutatkozhassanak be Szeged közönsége előtt - mondta Tajti Gabriella, az SZTE Kulturális Irodájának vezetője, a rendezvény főszervezője.
Az összművészeti fesztiválon - az egyetemi épületek és klubok mellett a város szinte minden közművelődési intézményében és szórakozóhelyén - minden korosztály és érdeklődési körű vendég megtalálhatja a számára vonzó programokat - közölte a szakember.

A fesztivál kapcsolódó programja a X. Szegedi Kamarazenei Fesztivál, az V. Szegedi Bolgár Kulturális Napok, a II. Kultúrcsempész Sínbusz-fesztivál és az V. Fool Moon Nemzetközi A Capella Fesztivál.

A komolyzenei hangversenyeken fellép többek között Fülei Balázs zongoraművész, Kéringer László és Csanádi László orgonaművész, koncertezik majd a Zeneművészeti Kar Szimfonikus Zenekara és az Universitas Szimfonikus Zenekar is. A fesztivál vendége lesz a Fabula Rasa együttes, a Harcsa Veronika Duó, a Benkó Dixieland Band, az idén negyvenedik születésnapját ünneplő Kaláka együttes és lemezbemutató koncertet tart a Váczi Eszter Quartet.

Tárlat nyílik Bíró Boglárka fotóiból, Aranyi Sándor festőművész alkotásaiból, Galog Márton grafikáiból. A bulikra pedig olyan zenekarokat hívtak a fesztiválrendezők, mint az Irie Maffia, a Magna Cum Laude, a Neo, vagy a Supernem.

Az október 31-ig tartó fesztiválon fellép Márai naplórészletekkel Bálint András, Parti Nagy Lajos Ibusár című darabjával Sárbogárdi Jolán, Bácskai Juli Pszichoszínházában Létay Dóra és Szabados Mihály. Az irodalmi beszélgetések közönsége találkozhat Krasznahorkai Lászlóval, valamint Grecsó Krisztiánnal és Darvasi Lászlóval is - sorolt fel néhányat a programok közül a szervező.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását