2024. április 29. - Péter

Megépülhet az Agria Agóra Egerben

Megkezdődhet az egri Agria Agóra kulturális központ építésének előkészítése, miután a város önkormányzata 1,75 milliárd forintot nyert e célra a Nemzeti Fejlesztési Terv pályázatán - jelentette be csütörtökön a település polgármestere.
2009. október 1. csütörtök 12:34 - HírExtra
Várhatóan 2011 júniusában adják át a 7800 négyzetméternyi hasznos közösségi teret magában foglaló, 2,2 milliárd forintos beruházás nyomán megvalósuló épületet - közölte a sajtótájékoztatón Habis László (Egri Lokálpatrióta Egylet)

Az eredetileg 14 település számára meghirdetett, 14,6 milliárd forint értékű Agóra program keretében Eger az első, amelynek megítélte a támogatást a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. A döntés szerdán született meg - tette hozzá.

Rátkai Attila, a város főépítésze elmondta: a létesítmény központja egy 600 ember befogadására alkalmas terem lesz, amely tetszés szerint alakítható át színpadi előadások, koncertek, tanácskozások és képzőművészeti kiállítások megtartására.

Az alagsorban mélygarázst és ifjúsági klubot alakítanak ki, ugyanakkor több zenei próbaterem, öltöző, táncterem, oktatóterem, valamint gyermek-játszóház és étterem is helyet kap az épületben. Ugyancsak az Agórában helyezik el a városi televízió stúdióját és a városi kommunikációt irányító Egri Médiacentrumot - sorolta az épület elemeit a főépítész.

Az épület a város legnagyobb közparkja, az Érsekkert szomszédságában kap helyet - mondta Rátkai Attila.

A 2008 januárjában kiírt programban 14 olyan megyeszékhely vehetett részt, amely nem régióközpont is egyben. A második fordulóba 9 város pályázata jutott be - hangzott el a sajtótájékoztatón.

A több mint 400 millió forintnyi önrész biztosításáról határozatot hozott a település önkormányzata.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását