2024. május 20. - Bernát, Felícia

Izrael szabadon bocsátott egy palesztin női foglyot

Szabadon bocsátotta Izrael az első palesztin női foglyot abból a húszból, akinek az elengedéséért cserébe a Hamász palesztin iszlamista szervezet információt ad át a 2006 óta a Gázai övezetben fogva tartott izraeli katonáról - közölték palesztin források csütörtökön.
2009. október 1. csütörtök 13:06 - HírExtra
A 15 éves palesztin lány már szerdán visszatérhetett szüleihez egy Rámalláh melletti menekülttáborba. Ez volt az első konkrét lépés a tervezett palesztin-izraeli fogolycsere irányába. A többi 19 fogoly pénteken nyeri vissza szabadságát, azután, hogy Izrael megkapja azt a nemrég készült, egyperces videofelvételt, amelyen - egy német közvetítő szerint - Gilád Salit tizedes látható épen és egészségesen.

Izrael szerdán egyezett bele abba, hogy szabadon enged húsz bebörtönzött palesztin nőt az izraeli katonáról szóló információkért. A zsidó állam és a Hamász egyiptomi és német közvetítéssel tárgyal egymással arról, hogy a radikális palesztin szervezet szabadon engedné Salit tizedest több száz olyan palesztinért cserébe, akit izraeli börtönben tartanak fogva.

A most 23 éves, izraeli-francia kettős állampolgárságú Gilád Salitot 2006. június 25-én hurcolták el palesztin fegyveresek a Gázai övezet határán egy izraeli őrposztról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását