2024. május 17. - Paszkál

Buszokon kampányolnak a biztonságos közlekedésért

Közlekedjünk figyelmesen, vigyázzunk a gyermekekre! feliratú plakátokat helyez ki a Körös Volán Zrt. békéscsabai és a környéken közlekedő buszaira a városi baleset-megelőzési bizottság.
2009. október 1. csütörtök 19:28 - HírExtra
Hajdú Antal, Békéscsaba rendőrkapitánya a csütörtöki sajtótájékoztatón kijelentette: bízik abban, hogy a gépjárművel közlekedők, ha meglátják a balesetekről készült "sokkoló" felvételeket és a felhívást, akkor körültekintőbben és óvatosabban vezetnek majd. Mint mondta, a képek és a felhívások elhelyezése reményei szerint arra fogja ösztönzi a gépjárművezetőket, hogy becsatolják a biztonsági öveket, illetve a forgalmi helyzetekben a szabályoknak megfelelően járjanak el.

Szarvas Péter, a megyei volántársaság vezérigazgatója közölte, hogy a vállalat térítésmenetesen biztosítja a reklámfelületet az autóbuszokon. A plakátok tíz békéscsabai és környéki járat hátsó oldalán lesznek láthatók. Kifejezte reményét, hogy a busztársaság ezzel segíteni tud a közlekedési morál javításában.

A vezérigazgató elmondta, hogy a vállalat 215 buszt üzemeltet, és sofőrjeik tapasztalata szerint az autósok egyre gyorsabban és figyelmetlenebbül vezetnek az utóbbi években. A társaságnál ugyanakkor rutinos gépjárművezetők dolgoznak, így egyrészt csökkent az általuk okozatott balesetek száma, illetve - ehhez képest némileg kisebb mértékben, de - szintén mérséklődött az önhibájukon kívül keletkezett károk esetszáma is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását