2024. április 29. - Péter

Árverséből százezrek AIDS-kutatásra

A Michael Jackson kristályokkal kirakott csizmájáért kifizetett közel 10 ezer euróval (2,7 millió forint) együtt összesen 750 ezer euró (202 millió forint) gyűlt össze az AIDS-kutatásra azon a hírességek számára rendezett milánói jótékonysági gálán, amelynek Janet Jackson volt az elnöke.
2009. szeptember 30. szerda 06:34 - HírExtra
A milánói divathétre szervezett hétfő esti jótékonysági esemény bevétele az Amerikai AIDS-kutatási Alapítványt (amfAR) támogatja.

A csizmát a nyáron elhunyt popkirály londoni koncertjein viselte volna. A ragyogó lábbelit Giuseppe Zanotti tervezte.

A legmagasabb árért, 36 ezer euróért (10 millió forint) egy fekete bőrzakó kelt el, amelyet a kanadai iker divattervező pár, Dean és Dan Caten álmodott meg. Az egyedi darabért a rapper West és a Diesel tervezője, Renzo Rosso vívott nagy licitcsatát, amelyet végül utóbbi nyert meg.

"Köszönöm mindenkinek, aki itt megjelent a divat világából, hogy ilyen sokat tettek az amfAR-ért és a HIV/AIDS-kutatás ügyéért. Amikor ez a rettenetes járvány elkezdődött, még minden fertőzött belehalt az AIDS-be. Manapság az önök segítségével már emberek milliói élhetnek HIV-fertőzöttként" - mondta Janet Jackson a jótékonysági vacsorán, amelyre 1500 és 8000 euró (405 ezer-2,2 millió forint) közötti értékben válthatták meg helyüket a részvevők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását