2024. május 4. - Mónika, Flórián

Lakatos Márk a nők önbizalmáért harcol

Egyre több nő érzi úgy, hogy nem tud megfelelni a kor szépségideáljának és emiatt kevesebbnek érzi magát. Most ezen próbál segíteni Lakatos Márk új műsorában - erről mesélt a stylist.
2009. szeptember 29. kedd 14:12 - HírExtra
A Viasat3-on hamarosan indul az új reality a Szeretem a testem címmel, aminek a házigazdája a Megasztárból ismert Lakatos Márk sytlist lesz. A csatorna megvásárolta a How to Look Good Naked (Meztelenül is szép vagyok) című reality licencét, és ősszel műsorra tűzi a magyar változatot.

Az Angliában és az Egyesült Államokban is évek óta nagy sikerrel futó műsor célja, hogy az önbizalomhiánnyal küszködő nőknek bebizonyítsa: a szépség belülről fakad, és fizikai (pl. plasztikai sebészet) beavatkozás nélkül is képesek megszépülni saját maguk és a környezetük számára is.

A műsor lényege, hogy hétköznapi nőket, akik többnyire elégedetlenek önmagukkal, csodaszép bombázókká változtassák és nem csak kívűlről formálják át őket, hanem az, ahogy Soma fogalmazott, hogy az  agyukat is átmossák. Manapság amúgy is nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy helyre állítsák a nők reklámok és magazinok által megtépázott önbizalmát.

A kezdetek

Elsők között a hétköznapi nők szépségét korra és súlyra való tekintet nélkül a Dove kampány hangsúlyozta. Miután lecsengett ez a mizéria sokáig csend volt e témában. Majd Alexandra Shulman a brit Vogue szerkesztője nyílt levélben fordult nagy divatházak tervezőihez, hogy felejtsék már el a nullás méretű modelleket, mert a túlsúllyal küzdőket ez kellemetlenül érinti. Hamar lebukott a sánta kutya efektussal, mivel a magazin következő divatfotózására csupa dupla nullás ruhát küldött modelljeik számára.

Majd az amerikai Glamour magazin a "csak azért is jól érzem magam a bőrömben" elv alapján a retusálatlan túlsúlyos modellt, Lizzie Millert tette a címlapra. A képsorozat nsgy port kavart akárcsak a francia ELLE magazin fotói ahol smink nélkül szerepeltek híres színésznők.

A nagy „coming out-okon” felbuzdulva a gyönyörű amerikai top modell, Tyra Banks is beállt a sorba és show műsorában póthaj valamint egyéb speciális fodrászati műalkotások nélkül lépett a közönsége elé, bebizonyítva, hogy ő is csak egy átlagos nő, akinek vannak hibái.

Ám nem mindenki gondolja azt, hogy a 42-es ruhaméretet hordó nőknek a kifutón lenne a helyük. A múlt héten Mark Fast kanadai divattervező teamjét hagyta el két stylist az új modellek külalakja miatt. Bár Erika Kurihara azt állítja, hogy nem az volt a baj, hogy túl súlyosak, hanem, hogy nem tudtak rendesen mozogni a kifutón. Mindenesetre legalább van aki felvállalja véleményét, és nem erőlteti azt, ami nem megy, a nagyobb pénz reményében, hiszen jelenleg remek biznisz kiállni a túlsúllyal küzdők mellett és megveregetni a vállukat, hogy jó ez így. Egyszóval a fogyi műsorok ideje lejárt.

Itthoni helyzet


Most Magyarország is beszáll a női önértékelés rekonstrukciójába és elindítja első nagy átalakítós műsorát, ahol a külcsiny megváltoztatásán kívül a lelki egyensúlyra is komoly hangsúlyt fektetnek.

A produkció célja, hogy Lakatos Márk stylist segítségével tíz szerencsés csillagzat alatt született nő ismét magabiztos és elégedett legyen. Márk saját bevallása szerint sok olyan hírességgel dolgozott már együtt, aki nem volt megelégedve saját testével, és az öltözködési trükkök mesterének a tanácsát kérte ki, abban, hogy milyen ruhákkal és kiegészítőkkel tudja a legjobban hiányosságait elfedni. Azt is elmesélte korábbi interjúja során, hogy ő mindig arra törekszik, hogy „páciensei” elsősorban fogadják el önmagukat és szeressék a testüket. Illetve igazán különleges kihívásnak tartja az, hogy most a hétköznapi nőknek segíthet megfelelően öltözködni, és megmutatni mennyire fontos a megfelelő frizura és smink.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Erdős Mária
2010. szeptember 26. 10:09
Szeretnék kapcsolatba lépni Lakatos Márk-kal.Egyszerü asszony vagyok külsöre de gondolkodásom messze fölötte áll az átlagnak és szeretném,ha a Lakatos Ur segitene nekem külsöm megcsinálásában.Mit kell tennem? üdv Mari kérlek ha lehet még ma válaszoljanak!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását