2024. május 20. - Bernát, Felícia

400 milliárd a hiteltörlesztőknek?

A forint stabilizálása és erősödése a válságkezelő kormány tevékenységének is köszönhetően mintegy 400 milliárd forint megtakarítást eredményezett a hiteleket törlesztő embereknek.
2009. szeptember 28. hétfő 20:15 - HírExtra
Török Zsolt a Parlamentben tartott tájékoztatóján kifejtette: az Országgyűlés június 15-én törvényt fogadott el a hitelkárosultak védelméről, azonban "csak 188 igen szavazattal, mert az ellenzéki képviselők nem voltak bent az ülésteremben ezen a szavazáson, (...) nem segítettek a hitelkárosultak védelméről szóló törvény elfogadásában".

A törvénnyel számos lehetőség van arra, hogy a hitelkárosultak könnyebb helyzetbe kerüljenek - hangsúlyozta, majd példaként említette azt, hogy az önkormányzatok - elővásárlási joggal élve - megvehetik az esetlegesen bedőlő lakáshitellel rendelkezők ingatlanát, és azt további használat céljából bérbe adhatják a korábbi tulajdonosoknak.
Az MSZP-s képviselő helyesnek nevezte a Soltész Miklós és László Tamás ellenzéki politikusok által a kilakoltatások megállításával kapcsolatban közölteket. Mint mondta, éppen ezért kötött a kormány megállapodást a Magyar Bankszövetséggel, hogy a kilakoltatási moratóriumot érvényesítse.

Török Zsolt közölte, nem tartja rossz módszernek, hogy országgyűlési határozati javaslatot nyújtson be bármely képviselő, ezzel azonban - fűzte hozzá - csak egy álláspont képviseletét lehet megfogalmazni. "A törvények azok, amik itt eredményesek" - jegyezte meg.

Közölte azt is, hogy az őszi jogalkotási menetrendben a Ház elé kerül a hitelintézetekről és pénzügyi szolgáltatókról szóló törvény, illetve szeretnék elérni a pénzügyi közvetítői rendszer újraszabályozását is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását