2024. április 19. - Emma

Rubint Rékának sem könnyű

Család, gyerekek, munka és rendszeres edzés. Össze tudja mindezt egyeztetni egy "hétköznapi" nő is? Erről kérdeztük Rubint Rékát.
2009. szeptember 27. vasárnap 08:49 - Zelenij Linda
Lassan itt az ősz, és a rossz idő, vele együtt pedig érkezik a depressziós időszak, amikor lassan elfogy a nyári lendület és minden mindegy. Ilyenkor semmihez sincs kedvünk, főleg nem edzéshez. Arra viszont, hogy igazoljuk magunkat, miért jön fel megint az a pár plusz kiló, ideális ez az időszak. Elvégre másnak könnyebb, egyszerűbb és egyébként is a genetika a hibás.

Megkerestük Rubint Rékát, hogy mit gondol erről, és hogy neki valóban könnyebb e szépnek és karcsúnak lenni és maradni.

Sokan szeretnének jó alakot, de azt mondják, hogy munka (és esetleges gyerekek) mellett erre nem marad idejük, mit javasolsz nekik?

Az emberek általában imádnak okokat gyártani, ami mögé el lehet bújni. Valljuk be, hogy a társadalom nagy része ezt teszi és közben másokra mutogat. Ezt lehet csinálni, de nem érdemes. Ugyanis addig, amíg másokkal foglalkozunk, és gyártjuk az elméleteket arra, hogy a másiknak miért könnyebb, miért jobb stb. addig a saját életünk, egészségünk minősége egyre csak romlik és felesleges időt és energiát pazarolunk, amit hasznosabban is felhasználhatnánk.

Igen, ám sokan mondják, hogy neked „könnyű”, hiszen egész nap edzel, mert ez a munkád…

Persze nekem könnyű, mert ez a munkám. Az angoltanárnak, pedig azért könnyű letenni a felsőfokú nyelvvizsgát, mert angolt tanít, a fodrásznak pedig azért, mert be tudja szárítani a saját haját. Mindenkinek azon a területen könnyebb a maximumot kihozni magából, amelyen dolgozik. A többi dolog pedig, csak elhatározás kérdése. De ez így is van rendjén.

Egyébként pedig elárulom, hogy nekem sem könnyű elérnem a „jó alakot”. Kitartó, kemény, és következetes, tizennyolc év kitartó munkája van a testemben. Hiszek abban, hogy a befektetett munkának mindig meg lesz az eredménye. Sok kicsi, sokra megy elv alapján, minden nap edzek minimum húsz-harminc percet, maximum másfél órát. Minden attól függ, hogy a gyerekekkel, illetve a munkáimmal hogy tudom összeegyeztetni.

Ezek szerint a „hétköznapi” nők is össze tudják egyeztetni az edzést, a családot és munkát?

Rengeteg levelet kapok nap mint nap olyan nőktől, családanyáktól akik dolgoznak, gyerekeket nevelnek, és mégis tudnak időt szakítani egészségükre és arra, hogy rendszeresen tornázzanak. Reggel munkakezdés előtt, este fürdetés és meseolvasás után, vacsora helyett, vagy a délutáni altatás idejében harminc-negyven percet igazán rászánhatunk magunkra akár egy otthon használható dvd, vagy egy ház körüli kocogás gyanánt. Mindenkinek arra van ideje, energiája, amire akarja, hogy legyen.

Nem beszélve arról, hogy milyen fontos szerepünk van abban, hogy milyen lesz a gyerek, milyen példát lát otthon.

Tegyük fel a kérdést! Mit szeretnénk? Ha a gyermekünk egy televíziót néző, chipset zabáló, sört ivó, cigarettázó, vérnyomáscsökkentőkön élő, súlyproblémákkal küzdő, a sportot csak hírből, vagy a színes dobozból illetve a netről ismerő felnőtt, vagy egy önmagára odafigyelő, az egészségét előtérbe helyező, fitt, sportos külsejű boldog ember lenne? Szerintem, aki a gyermekét szereti, az a második válaszra voksol!

Ha másért nem, akkor legalább gyermekünk jövője miatt, ne bújjunk a kifogások mögé.

Ezek szerint bárkinek lehet szép és formás alakja, még ha kevés ideje is van edzésre? Mit lehet tenni az ügy érdekében, ha kevés időnk van?

Mindenkinek lehet szép, és kidolgozott a teste. Ahogy már korábban említettem, a rendszeres, következetes edzések, valamint a cukor- és finomliszt mentes táplálkozás csodákra képes. A legfontosabb, a pontos célkitűzés. Mindenkinek más a célja, más amiért szeretne lefogyni, csinosabb, izmosabb stb. lenni. Tehát tűzzük ki magunknak a célt, és lássunk neki. Nem holnaptól, nem hétfőtől, hanem attól a perctől kezdve, ahogy az elhatározás megszületett.

Emellett fontos a mozgás. Akár otthon torna dvdre, vagy edzőteremben, kint a szabadban kocogva, teljesen mindegy. A lényeg az, hogy örömünket leljük a mozgásban, és rendszeresen csináljuk, ne kampányszerűen, amikor épp ránk jön az életmód váltás fíling.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását