2024. május 18. - Erik, Alexandra

Delhusa Gjon botránya után ...

Zajlik az élet Delhusa Gjon háza táján – a népszerű énekes koncerteket és új lemezt tervez, miközben a bulvársajtó által felfújt „botrányától” próbál szabadulni. Interjú!
2009. szeptember 27. vasárnap 08:59 - G. SZ.
„Mindenem a farmerem” – énekelte néhány hete a világ vezető hírtelevíziójában, a CNN-en. Hogyan került a gazdasági válság nehézségeire fókuszáló riportba?

Felhívtak telefonon az angol követségről, hogy a CNN készít egy riportot, melyben a rendszerváltás előtti időről – a korról, amikor még nem volt annyi farmer a keleti blokk országaiban – is szó esik. Mivel nekem van egy „Mindenem a farmerem” című dalom, így megkérdeztek, hogy mit jelentett akkoriban farmert viselni.

Mit szóltak a rajongók, az ismerősök ahhoz, hogy feltűnt ebben a műsorban?


Semmit, igazából nem kaptam túl sok visszajelzést, hogy láttak. Pedig még magát a dalt is leadták videoklip formájában.

Íme, az ominózus CNN-es riport:



Sajnos ez a szereplése nem volt annyira izgalmas, mint a bulvárlapok címoldalain szereplő mesterségesen gerjesztett botrány „fogadott” lánya és annak expornós anyja főszereplésével.

Annyit tudok ezzel kapcsolatban elmondani, hogy az ügyet, melyet az anyuka indított, a rendőrség lezárta – megalapozatlannak tartotta a vádjait és bűncselekmény hiányában lezárta a nyomozást. Amikor ugyanis megkérdezték, hogy mire alapozza ezeket a rágalmakat, hirtelen elhallgatott.

Nyilván megvolt rá az oka.

Igen, ezt mindig hangoztattam is. Persze fel is mutattam azokon a helyeken, ahol fontosnak találtam. Megtettem a kellő lépéseket, s miután kivizsgálták a dolgot, kiderült az, amit én már tudtam, a közvélemény azonban még nem – például, hogy az anyukát pszichológusok vizsgálták meg…

Hogyan tovább? Gondolom, most már szeretné egyszer és mindenkorra lezárni a témát.


Az a lényeg, hogy dolgozzanak a hatóságok, hogy a gyerek számára a legmegfelelőbb megoldást találják meg. Az, hogy az anyuka elkezdett vádaskodni és rágalmazni már az ő baja – ezért egyébként a hatóság felelősségre fogja vonni. Nincs rendben, hogy valaki csak úgy nekiállhat, és égbe-világba rágalmazhat – persze a média felkapta a dolgot, mert jó címlapokat tudtak gyártani. Az persze már senkit nem érdekel, hogy Melindát felelősségre vonják hamis vád, hatóság félrevezetése, becsületsértés és rágalmazás miatt.

Valóban, ha úgy nézzük, a bulvárlapok kerekítettek ebből akkora ügyet…

Sokkoló volt, hogy egy ilyen embernek teret engedtek, aki évek óta sehol nincs saját gyermeke nevelésében. Szegény Andrea negyedik hónapja van állami gondozásban.

Beszéljünk egy kicsit a szakmáról is! Mit várhatnak a közeljövőben Delhusa Gjontól a rajongók?

Stúdióban vagyok, ma is épp itt tevékenykedem. Kezdődnek ugyanis a zenekari próbák, ráadásul most kettős céllal állunk neki a zenélésnek.

Péntektől elindul az Old Man’s koncertsorozat, ahol minden negyedik hét péntekén élő funky-soul koncerttel szórakoztatom a Delhusa-rajongókat, illetve a közönség többi részét. Új dalokat is építünk a repertoárba – ez mondjuk nem nehéz, szerencsére huszonhárom magyar albumról válogathatunk.

Ezek szerint új, koncerten soha nem is hallott számokra is számíthatnak a Delhusa-fanok?

Nyilván lesz „Nika se perimeno” is a programban, de a cél az, hogy olyan dalokat is előadjunk, melyeket nagy koncerteken nem hallhatóak, egy ilyen kis élő zenei klubban azonban beleférnek.

Kettős célt említett. A koncertezés mellett mi a másik?

Karácsonyra érkezik egy új lemez. Negyedik éve, hogy nem jelentkeztem új albummal, aminek az oka elsődlegesen az, hogy kicsit körül kellett nézni a piacon. Lényegében manapság már nincs is lemezeladás.

Nem is merült fel, hogy az új lemezt esetleg az interneten forgalmazzák?


De, benne van ez is a pakliban. Jelenleg is szakemberek vizsgálják, hogy Magyarországon mi a célravezető. Volt már olyan, hogy megkeresett egy online cég, de olyan nevetséges eladásokat tudtak csak produkálni, hogy máig nem látom kristálytisztán, melyik is a járható út.

A lényeg az, hogy jön az új korong…


Igen, az idén már elképesztően sokan kerestek meg azzal, hogy lesz-e új anyag, s ha igen, akkor mikor lesz.

Állíthatom, hogy három-négy év alatt összegyűlt annyi ötletem, hogy bátran ki merek állni, s újra megmutatni akár az új generációknak is, hogy én valójában gitáros-énekes vagyok, nem pedig csak egy dzsungelben bohóckodó celeb.

A rajongókat az érdekli elsősorban, hogy milyen lemezre számítsanak, mit kapnak majd karácsonyi ajándékként Delhusa Gjontól.

A törekvés az, hogy mindenképpen delhusás legyen. Az alapkoncepció az, hogy egy szenvedélyes, eklektikus lemez kerüljön a boltokba, mely igazán jellemzi a személyiségemet. Bár sokan kinevetnek, de én tudom, hogy a zenének van egyfajta gyógyító energiája is, s boldog vagyok, hogy én is tudok adni belőle az embereknek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Loni
2009. szeptember 29. 09:39
Nem vagyok egy hozzá szólós típus, de nem álom meg, hogy ne jegyezzem meg, hogy látjátok emberek való igaz és bebizonyítottátok, hogy csak a negatív hírnek van hírértéke. Két napja van itt ez az interjú, nem hiszem, hogy senki nem olvasta. Nem bántom a rosszhíszemüeket, de remélem magukba szálltak (rossz az aki rosszra gondol).
Akkor elmondom, hogy én személyesen megtapasztaltam, igen a Delhusa Gjonnak és zenéjének köszönhetem, hogy – bár nem könnyen adom fel – de most ha Ő nincs lehet én már nem tudok hozzá szólni: betegségből, lelkiekből felerősödtem, nem is akár hogyan.
Pedig nem 15 éves vagyok, hanem jó pár x-et mellé kell tenni.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását