2024. május 10. - Ármin, Pálma

Kolbásztöltésre fel!

Péntekig lehet benevezni az V. Érsekújvári Kolbászkészítő Versenyre, amelyet október 3-án rendeznek meg a dél-szlovákiai város főterén. A látogatókat finom falatokkal és gazdag kulturális műsorral várják majd - írja pénteki számában az Új Szó című pozsonyi napilap.
2009. szeptember 25. péntek 14:45 - HírExtra
A versenyen részt vevő csapatok feladata az, hogy a helyszínen átvett 10 kilogramm kolbászhúsból sütnivaló kolbászt készítsenek. Az elkészült ínyencségből minden csapat 30 centiméteres darabot ad át a zsűrinek értékelésre. A hús és az asztal adott, de a versenyzőknek kell gondoskodniuk a hagyományos kézi darálóról és a töltőgépről, valamint a fűszerekről és a munkálatokhoz szükséges más eszközökről. A gyúróállások díszítését a zsűri külön értékeli.

Az érsekújvári versenyt 2005-ben rendezték meg először. A szervezők ezzel viszonozták, hogy 2004-ben meghívták őket a békéscsabai kolbászfesztiválra. A viszonzás olyan jól sikerült, hogy az első "kolbászos erőösszemérésen" a békéscsabai csapat szerezte meg az első helyet.

A tavalyi kolbászkészítő versenybe 19 csapat nevezett be, és a Csípősbanda győzött. Az idén – a szervezők reményei szerint – még több csapat vállalja a megmérettetést. Nekik és az ínycsiklandozó illatokra a város főterére összegyűlő közönségnek a Varjos népi zenekar és Magyarországról Straub Dezső színész szolgáltatja majd a jó hangulatot. Rajtuk kívül fellép még október 3-án a tardoskeddi citerazenekar és a Maduar együttes.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását