2024. május 4. - Mónika, Flórián

Boszorkányiskola nyílt

Boszorkányiskolát alapított Tajvan egyik őshonos népcsoportja; a paiwanok azért hozták létre az iskolát, hogy megmentsék az évezredes tradíciót a kihalástól.
2009. szeptember 20. vasárnap 10:22 - HírExtra
"Az boszorkányművészet fontos része kulturális örökségünknek. Hogy tovább tudjuk adni spirituális rítusainkat, gondoskodunk arról, hogy gyermekeink jobban megértsék kultúránkat" - mondta Wong Yu Hua, a "boszisuli" egyik alapítója.

A boszorkányos asszony szerint a sziget déli részén, Pingtungban létrejött iskola először tíz diákot vesz fel soraiba, de hamarosan újabb növendékek érkezhetnek. A szociális gondozóként dolgozó Wong Yu Hua szerint az ősi paiwan népnek már csak 86 ezer tagja él Tajvanon, és alig 20 boszorkány jut rájuk. Ötven éve még több mint száz boszorkány volt, amióta azonban a kereszténység és más vallások megérkeztek a szigetre, folyamatosan csökken a számuk.

"Nem engedhetjük, hogy ősi rítusaink eltűnjenek" - mondta Wong, akinek 88 éves édesanyja maga is boszorkány. A paiwanok számára a boszorkányok az istenek és az emberek között helyezkednek el.

Tajvan szigetén a paiwanok mellett még 13 őshonos törzs él.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását