2024. május 6. - Ivett, Frida

Kettészakadt a Waldorf iskola

Belső konfliktusok miatt mintegy 80 diák és négy Waldorf-pedagógus hagyta el a Hámori Waldorf Iskolát, így ők a napokban megnyitott tanévet már más intézményekben kezdték, sokan a Borsod megyei Sajóecsegen.
2009. szeptember 16. szerda 09:44 - HírExtra
A kiválást "lejárató kampányok" és "komoly konfliktusok" előzték meg - fogalmazott Iván Zsolt, a Miskolci Waldorf Pedagógiai Alapítvány alelnöke.

Az ellentétek lényegét így vázolta: mivel alapítványi iskoláról van szó, néhány szülő úgy gondolta, ha már fizet az oktatásért, akkor abba legyen beleszólása. Ez azonban a Waldorfpedagógiával összeegyeztethetetlen. Mivel akaratukat nem tudták átvinni a tantestületen, tavasszal egy másik iskola szervezéséhez kezdtek. Kampányt folytattak, végül a 210 Waldorf-diák közül 80-an hagyták el intézményt, de közülük nem mindenki jár a sajóecsegi iskolába.

Az alelnök szerint a 80 gyerek távozása nem sodorja veszélybe a Waldorf iskola működését, át tudják hidalni a nehézségeket.

Sajóecsegen pedig új alapítványi iskola működik ez év szeptemberétől (a volt önkormányzati iskola épületében) részben a Waldorf iskolából kivált pedagógusokkal és diákokkal.

Tassy János iskolaigazgató a napilapnak nem kívánt a konfliktusokról beszélni. Azt mondta, az intézményben az oktatás alapját nagyrészt a Waldorf-pedagógia képezné. Jelenleg 71 diákjuk, 6 osztályuk van. Az érettségire készülő 13. évfolyam és a 8. évfolyam teljes létszámmal elhagyta a Waldorf iskolát, valamint az első osztály kétharmada is. Ezek a gyerekek jelenleg mind a sajóecsegi iskolába járnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását