2024. május 5. - Györgyi

Megrótták az Obamának beszóló képviselőt

Megrovásban részesítette az amerikai törvényhozás alsóháza azt a képviselőt, aki a múlt héten bekiabált Barack Obamának, amikor az elnök az egészségügyi reformjáról tartott beszédet a Capitoliumban.
2009. szeptember 16. szerda 08:34 - HírExtra
A washingtoni képviselőház helyi idő szerint kedden tartott ülésén 240 támogató és 179 ellenszavazattal fogadta el azt a határozatát, amelyben elítélte Joe Wilson dél-karolinai republikánus képviselő viselkedését. A honatyák nagyrészt pártszempontok alapján voksoltak. A képviselőházban ez a büntetés legenyhébb formája, s nem jár egyéb következményekkel, mint hogy úgy tartják számon, Wilson megsértette a házszabályt.

Wilson Obama beszéde közepén azt kiáltotta oda az elnöknek, hogy hazudik, amikor a demokrata párti elnök arról beszélt: hamisak azok az állítások, hogy reformterve szerint az illegális bevándorlók is biztosítást kapnának.

Wilson a beszéd után másfél órával nyilatkozatban kért bocsánatot az elnöktől udvariatlansága miatt, mint írta, megnyilvánulása sajnálatos és nem helyénvaló volt, eluralkodtak rajta az indulatok. Obama elfogadta a bocsánatkérést.

Jimmy Carter volt demokrata párti elnök Atlantában egy rendezvényen úgy vélekedett, hogy a bekiabálás faji előítéleteken alapult, s az attól való félelemben gyökerezett, hogy egy afro-amerikai az Egyesült Államok elnöke. "Ebben az országban sokaknak az az érzése, hogy egy afro-amerikai nem kellene elnöknek lennie" - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását