2024. május 2. - Zsigmond

Madonnát gyilkosággal vádolják

A bolgár egyház vezetősége emberöléssel vádolja Madonnát. Szerintük Madonna a vétkes abban, hogy egy turistákkal teli hajó elsüllyedt Macedónia partjainál.
2009. szeptember 15. kedd 09:59 - Zelenij Linda
A helyzet az,hogy Madonna fellépésének napján Bulgáriában az egyik legjelentósebb ortodox egyházi ünnepet ülték meg a hívők – Keresztelő János lefejezésének napja.

Sticky &Sweet turné
2008 augusztusa óta, a 85 show, 3,5 millió rajongó, 32 országban, varázslatos 408 millió dolláros bevételt hozva- ez a Madonna turné végeredménye. A Sticky & Sweet minden idők második legsikeresebb turnéjává vált – derül ki a Live Nation hivatalos közleményében.

Madonna rekordott döntött Zürichben, Svájcban, ahol soha annyi ember nem jelent meg koncerten Madonna fellépése előtt – az énekesnőre 72.000 ember volt kíváncsi.
Svédországban, Gothenburgban 119.000 rajongó gyűlt össze. Finnországban, Helsinkiben a Sticky & Sweet turnéra szóló jegyekből 85.000 fogyott el – megdöntve minden show rekordját Skandináviában. További fénypontjai voltak a koncertsorozatnak Buenos Aires (256.000 néző), Santiago(146.000 néző), Sao Paulo (203.000 néző), Tallin (72.000 néző), Varsó (79.000 néző), Bukarest (69.000 néző) és Szófia (54.000 néző).
Magyarországon 41.000 néző volt kíváncsi a világ legnagyobb show-jára.
forrás:zene.hu
Az ünnepet ugyebár nem lehet másik napra áttenni, ezért az ortodox egyház vezetői azt szerették volna elérni , hogy az igen agresszív és egyházat nem tisztelő elemeket tartalmazó show a „Sticky& Sweet” más napon kerüljön megrendezésre. Ellenenben a popzene koronázatlan királynője nem vette figyelembe a bolgár lakosság igényeit – főleg, hogy majd mind jegy elkelt- és nem halaszotta más napra a koncertet.

Néhány nappal később, azaz szeptember 5-én az Ilinden nevű hajó, Ohrid városától 12 kilométerre, mintegy 200 méterre haladt a parttól, amikor délelőtt 11 óra körül 55 bolgár turistával a fedélzetén elsüllyedt és 15 ember az életét veszítette a katasztrófában.

Most a bolgár ortodox egyház vezetője Madonnát hiábztatja a történtekért. Szerinte az énekesnő botrányos viselkedése okozta azon szerencsétlen emberek halálát.

„A macedóniai katasztrófa egy égi jel. Az ortodox egyház figyelmeztette a világot, hogy nem szabad egy ilyen rendezvényt megtartani ezen a szent napon, amikor Keresztelő jános szenvedéseire emlékezünk. De ahogy mindig, most sem hallgatott ránk senki. az a feladatunk, hogy helyesen neveljük a mai fiatalságot. Nem lenne szabad, hogy a pop-csillag számukra fontosabb legyen, mint a vallás.” - mondta Nikolai.

Egyébként Madonna a lengyel egyházfőket is kikezdte, mivel az ottani koncertje épp Mária mennybemenetelének szent napjára esett, ami az erősen vallásos Lengyelország egyik legszentebb ünnepe. Főleg, hogy egybe esik , a XX. századi lengyel történelem egyik legnagyobb büszkeségével, a szovjetek felett aratott győzelemmel is.
Kiváncsian várjuk, mit reagál erre Madonna.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását