2024. május 13. - Szervác, Imola

A válság lerontja a munkakörülményeket is

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a válság miatt nemcsak az állásvesztés fokozott veszélyével kell számolniuk a munkavállalóknak, hanem spórolás címén a munkakörülmények mind gyorsabb romlásával, valamint a munkahelyi balesetek szaporodásával is.
2009. szeptember 14. hétfő 10:43 - HírExtra
Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség adatai szerint az első félévben 5953 munkabalesetet jelentettek a munkáltatók, ezek közül 68 volt súlyos kimenetelű. Ez idő alatt összesen 53 halálos baleset történt, míg a tavalyi év azonos időszakában csak 42. A felügyelők négy esetben tettek bűnvádi feljelentést.

A gépipar területén továbbra is probléma a gépek műszaki állapota, a védőberendezések hiánya. Az OMMF tapasztalata szerint súlyos gondok vannak a foglalkozás-egészségügyi szolgálat működésével, továbbá a munkáltatók gyakran mulasztják el a munkahelyi zajmérést, a légszennyezettségi vizsgálatot vagy a biológiai monitorozást - olvasható a lapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. szeptember 14. 11:12
Ehhez annyit tennék hozzá, hogy ez a folyamat a gengszterváltás óta FOLYAMATOS! MONDJON VALAKI olyan pártot, gittegyletet, amelynek regnálása alatt nem csorbultak a munkavállalók jogai!

Politikusaink hablatyolnak erről-arról, de nem akarják észrevenni: A kisember életkörülményeit leginkább közvetlen környezete és a munkahelyi körülmények befolyásolják, - már ha vannak olyanok.
A jelenlegi munkahelyi közérzetet a német 4 szóval találóan kifejezi: MAUL HALTEN WEITER DIENEN"
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását