2024. április 29. - Péter

Svájc harcol az adócsalás ellen

Svájc kész együttműködni az OECD szabályainak megfelelő adóügyi információcserében, vagyis a jövőben nem fog a banktitokra hivatkozva kitérni az adócsalás visszaszorítását szolgáló tájékoztatás elől.
2009. szeptember 9. szerda 18:37 - HírExtra
Erről biztosította az Európai Bizottság adópolitikai és vámügyi felelősét, Kovács Lászlót Hans-Rudolf Merz soros svájci államfő kedden Luzernben, az MTI brüsszeli irodájához eljuttatott bizottsági közlemény szerint. Az uniós biztos azon a nemzetközi konferencián folytatott megbeszélést a svájci politikussal, amelyet a Gazdasági Fejlesztési és Együttműködési Szervezet (OECD), valamint a svájci adóhatóság közös szervezésében tartottak, elsősorban az általános forgalmi adóról.

Kovács László a konferencián méltatta az áfa szerepét az Európai Unió belső piacának megteremtésében, zavartalan működésében és a kereskedelem előmozdításában. Hangsúlyozta, hogy az áfa egyszerű, átlátható és széles alapú, igazságos adónem. Mint mondta, ez az oka annak, hogy ma már a világ 150 országában alkalmazzák.

Az Európai Unióban az áfabevételek aránya az összes adóbevétel 20 százalékát teszi ki, s a bruttó össztermék (GDP) 7,5 százalékával egyenlő - emlékeztetett Kovács László.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2009. szeptember 9. 18:41
Na persze,ha átadják a betétesk adtait,akkor ki lesz az a hülye,ski oda viszi a pénzét?És Svájc csődbe megy.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását