2024. május 16. - Mózes, Botond

Nagy halat fogott az APEH

Fiktív számlákkal soha fel nem vásárolt gabonát adott el egy betéti társaság a Dunántúlon; a cégnél az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Nyugat-Dunántúli Regionális Igazgatósága egy ellenőrzés során 83 millió forint adókülönbözetet állapított meg.
2009. augusztus 24. hétfő 16:34 - HírExtra
Az APEH nagy értékben elkövetett adócsalás, magánokirat-hamisítás, valamint a számvitel rendjének megsértése miatt tette a feljelentést a Vám- és Pénzügyőrség Nyugat-dunántúli Regionális Nyomozó Hivatalánál. Az adóhatósági vizsgálat során az is kiderült, hogy a társaság képviselője egy 91 éves, állandó orvosi felügyeletre szoruló ember, az ügyeket valójában a betéti társaság egyik kültagja intézte.

Az egy alkalmazottat foglalkoztató cég gabonaterményeket vásárolt fel és adott el milliárdos értékben. A revízió a számlákat kibocsátó vállalkozások ellenőrzése során kiderítette, hogy a beszerzések 4O százaléka fiktív.

Azt is megállapították, hogy a kifogásolt 15 számlakibocsátóból 9-nél a számlákat korábban állították ki, mint ahogy a számlatömböket vették. További két cégről kiderült, hogy nem ők vásárolták az általuk használt számlatömböt, egy vállalkozás pedig már nem is működött a számlaadás időpontjában - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2009. augusztus 30. 21:33
Minden nagyvállakozó igy csinálja.Nem véletlen a sok raktártüz,amiután nem lehet mgállapitani,mennyi gabona is volt betárolva.
p-Aga
2009. augusztus 24. 16:52
Csak nehogy bekapja őket az a nagy hal! Jut eszembe, Princz Gábor, Kulcsár Attila hogy vannak mostanában...?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását