2024. május 20. - Bernát, Felícia

Bajnai "karanténba zárná" a feszültségeket

A feszültség enyhítését, a mindkét országban jelen lévő szélsőségesek "karanténba zárását" célozza Bajnai Gordon miniszterelnök szlovák lapokban hétfőn megjelent cikke - közölte a hétfői Népszabadság.
2009. szeptember 7. hétfő 07:15 - HírExtra
A kormányfőnek a szlovák Sme és az Új Szó című újságokban hétfőn megjelenő cikkéből szemlézve a Népszabadság azt írta: Bajnai Gordon megélhetési nacionalizmussal vádolja a szlovák kormánykoalícióban lévő nacionalista pártot, Ján Slota Szlovák Nemzeti Pártját, és egy sor javaslatot tesz a kétoldalú kapcsolatok újjáélesztésére.

A miniszterelnök indítványozza közös történelemkönyvek kiadását, Komárom mellett az M1-esre kötő négysávos Duna-híd és az Ipoly-hidak megépítését, a Kassa-Miskolc útvonal átadási idejének kitűzését, az energetikai kapcsolódási pontok beruházási tételeinek meghatározását, a kis- és közepes vállalatok kapcsolatainak erősítését, a határ menti térségek gazdaságának erősítését, együttműködési alap létrehozását, ösztöndíj- és diákcsereprogramokat.

A lapnak nyilatkozó Gémesi Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal nemzetpolitikai szakállamtitkára azt mondta: Szlovákia írásban jelezte, hogy kész szakértői megbeszélésekre a pozsonyi nyelvtörvény végrehajtásáról, s ezekre meghívnák az EBESZ képviselőit is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását